‘The Good Doctor’ zal stoppen na seizoen 7

De Amerikaanse zender ABC heeft laten weten dat het zevende seizoen van The Good Doctor het laatste zal worden. De reeks, met Freddie Highmore in de hoofdrol, verscheen voor het eerst in 2017. Het zevende en dus ook laatste seizoen van The Good Doctor zal vanaf dinsdag 20 februari te zien zijn op ABC.

De ziekenhuisserie The Good Doctor loopt op z’n einde. Het eerder aangekondigde zevende seizoen van de reeks, waarin we dokter Shaun Murphy (Freddie Highmore) volgen, zal het laatste worden.

The Good Doctor

In 2017 maakte de wereld kennis met Shaun Murphy (Freddie Highmore) en zijn collega’s aan het St. Bonaventure Hospital in San Jose. In The Good Doctor volgen we de jonge autistische dokter op zijn weg naar de top. Murphy is een briljante dokter, maar zijn social skills en zijn prikkelbaarheid zorgen vaak voor chaotische en spannende situaties. Doorheen de seizoenen verlegt hij elke keer meer grenzen en beginnen ook zijn sociale vaardigheden te verbeteren. De reeks is gebaseerd op de gelijknamige Zuid-Koreaanse reeks, maar ging verder waar het origineel al na één seizoen stopte. Het zevende seizoen van de Amerikaanse versie van The Good Doctor zal wel het laatste worden.

“Het was een enorm privilege om Dr. Shaun Murphy te spelen en een van de meest opmerkelijke en verrijkende ervaringen uit mijn leven”, klinkt het bij hoofdrolspeler Freddie Highmore. “Ik zal David (Shore, showrunner, red.), Liz (Feldman, showrunner, red.) en Erin (Gunn, executive producer, red.) altijd dankbaar zijn, net zoals ze enorm getalenteerde – en geweldige – cast, schrijvers en crew die deze show mogelijk maakten. Het is omdat we er zoveel om gaven dat we zo ver zijn geraakt. Bedankt aan Sony en ABC en iedereen die thuis gekeken heeft. Veel liefs uit Vancouver … tequila, stat!”.

Bij ons wordt The Good Doctor uitgezonden op VTM.

Bekijk hier de teaser voor het laatste seizoen van The Good Doctor:

Meer
Lees meer...