‘The Good Doctor’ krijgt spin-off die ‘The Good Lawyer’ zal heten

De populaire ziekenhuisserie The Good Doctor krijgt binnenkort een spin-off. Die zal zich in de plaats van in een ziekenhuis grotendeels in een gerechtsgebouw afspelen. De nieuwe reeks zou The Good Lawyer heten en gaat over een jonge advocate met een obsessieve-compulsieve stoornis (OCD). Wanneer de reeks zou uitkomen, is nog niet bekend.

Naast Grey’s Anatomy heeft de Amerikaanse zender ABC nog een ander goudhaantje, namelijk The Good Doctor. Die serie volgt de jonge dokter Shaun Murphy (Freddie Highmore) die ondanks zijn autisme de beste dokter van het ziekenhuis wil worden. Ondertussen bestaat de serie al uit vijf seizoenen en ook een zesde is onderweg. Daarna zou er dus een spin-off volgen.

The Good Doctor

In 2017 maakte de wereld kennis met Shaun Murphy (Freddie Highmore) en zijn collega’s aan het St. Bonaventure Hospital in San Jose. In The Good Doctor volgen we de jonge autistische dokter op zijn weg naar de top. Murphy is een briljante dokter, maar zijn social skills en zijn prikkelbaarheid zorgen vaak voor chaotische en spannende situaties. Doorheen de seizoenen verlegt hij elke keer meer grenzen en beginnen ook zijn sociale vaardigheden te verbeteren.

De serie is ondertussen een vaste waarde geworden op de Amerikaanse televisie. Daarnaast heeft het ook zijn weg naar ons land gevonden, want de eerste vijf seizoenen werden al uitgezonden op VTM. Ook een zesde zou er dit jaar nog aankomen, maar wanneer dat precies bij ons te zien zal zijn, is nog niet bekend.

The Good Lawyer

In dat nieuwe seizoen zullen de kijkers alvast kennis maken met een nieuw personage, namelijk Joni. Joni is een jonge gedreven vrouw die goed is in haar job als advocate, maar daarnaast ook kampt met OCD. Daardoor is ze vaak, zoals Shaun, niet goed in het uiten van haar emoties.

Die nieuwe rol zou een opstapje zijn naar een volledig nieuwe serie, The Good Lawyer. Dat meldt Deadline. Daarin zou naast Joni ook een ander vrouwelijk personage, Janet, te zien zijn. Beide vrouwen werken samen in een advocatenbureau en hebben dus vaak te maken met ingewikkelde cases en harde hoorzittingen. Wie de rollen van Joni en Janet zullen spelen, is nog niet bekend. Ook een releasedatum voor The Good Lawyer is er nog niet.

Meer
Lees meer...