‘Grey’s Anatomy’-actrice Ellen Pompeo zal minder te zien zijn in nieuw seizoen

Het ziet ernaar uit dat actrice Ellen Pompeo langzaamaan afscheid zal nemen van Grey’s Anatomy. In seizoen 19 zal Pompeo namelijk maar in enkele afleveringen te zien zijn en dus geen hoofdrol meer spelen. De actrice liet al een aantal keer weten te willen stoppen met de reeks, maar lijkt altijd op die beslissing terug te komen. Haar kleinere rol in het volgende seizoen is misschien het begin van haar echte afscheid.

Ellen Pompeo, die Meredith Grey speelt in Grey’s Anatomy, is niet langer hét gezicht van de reeks. In het komende, negentiende (!) seizoen zal haar rol namelijk gereduceerd worden. Dat betekent dat Pompeo niet in elke aflevering te zien zal zijn en dat andere personages belangrijker zullen worden.

Meredith Grey

Al sinds het prille begin van Grey’s Anatomy is Meredith Grey (Ellen Pompeo) een van de populairste gezichten uit de reeks. Ondertussen zijn we 17 jaar en 18 seizoenen verder en maakt Pompeo nog steeds deel uit van de cast. Toch was er vorig jaar even paniek, toen de actrice aangaf te willen stoppen met de reeks.

“Ik heb echt al vaak geprobeerd om iedereen te overtuigen dat het moet stoppen”, vertelde ze tijdens een interview met Insider. “Ik voel me naïef, omdat ik degene ben die blijft vragen welk verhaal we nog kunnen vertellen. Maar dan zegt iedereen van ABC gewoon ‘Wie geeft daarom, Ellen? We verdienen miljoenen dollars.’”

Seizoen 19

Maar uiteindelijk draaide de actrice bij en tekende ze een nieuw contract, met ongetwijfeld een aantal extra nullen. Nu blijkt dat Pompeo wel maar in acht afleveringen te zien zal zijn en voor de rest vooral zal focussen op haar rol als uitvoerend producer.

Die keuze zou gemaakt zijn omdat de actrice ondertussen ook andere aanbiedingen heeft gekregen. Ze zou meedoen in een nieuwe Huluserie, waar nog niets over bekend is. Of haar kleinere rol in Grey’s Anatomy seizoen 19 ook betekent dat ze in de toekomst volledig zal stoppen met de ziekenhuisserie, is niet bekend. Maar in het verleden is de actrice al meerdere keren van haar beslissing teruggekomen.

Meer
Lees meer...