‘Grey’s Anatomy’ krijgt 19de (!) seizoen en ook actrice Ellen Pompeo keert terug

Er lijkt maar geen einde aan te komen voor Grey’s Anatomy. De Amerikaanse tv-zender ABC maakte gisteren bekend dat de serie een 19de seizoen zal krijgen en dat ook Meredith Grey, gespeeld door Ellen Pompeo, zal terugkeren. Daarmee eindigt de zender een onzekere periode voor de fans, die ervan uitgingen dat de reeks gecanceld zou worden.

Als je dacht dat het na het 18de seizoen van Grey’s Anatomy gedaan zou zijn met het ziekenhuisdrama, dan heb je het mis. Tv-zender ABC bevestigde namelijk dat er een 19de seizoen in de maak is, en dat de fans er niet meteen moeten vanuit gaan dat het daarna ophoudt. Voor de Belgische kijkers zal het nog even wachten zijn, aangezien er nog maar 16 seizoenen te bekijken zijn op onze Disney+.

Belang van Meredith Grey

Alles kwam uiteindelijk neer op een deal met actrice Ellen Pompeo, die even bleef aanslepen. Pompeo doet al sinds het begin mee en zegt al een tijdje dat het tijd is om met de serie te stoppen, zodat het niet nog langdradiger wordt. Maar toch zal de actrice nu voor het 19de seizoen terugkeren als Meredith Grey. Naast een deel van de cast, is ze ook al een tijdje een deel van de crew.

In vorige seizoenen was ze co-producent, maar voor het volgende seizoen wordt ze gepromoveerd tot uitvoerend producent. Dat zal ook meegespeeld hebben in de nieuwe deal die Pompeo en ABC sloten. Als producent krijgt de actrice namelijk ook een procent op de winst dat het programma maakt. Het gebeurt wel vaker dat acteurs en actrices na een aantal seizoenen aansluiten bij de groep van producenten als onderdeel van hun contract.

Genoeg

Toch leek het er even op dat Ellen Pompeo genoeg had van de reeks. Na het achttiende seizoen, toen ze ook al had aangekondigd te willen stoppen, vertelde ze in een interview met Insider dat het verhaal zo goed als op was. “Ik heb echt al vaak geprobeerd om iedereen te overtuigen dat het moet stoppen”, vertelde ze. “Ik voel me naïef, omdat ik degene ben die blijft vragen welk verhaal we nog kunnen vertellen. Maar dan zegt iedereen van ABC gewoon ‘Wie geeft daarom, Ellen? We verdienen miljoenen dollars.'”

Het lijkt er dus toch op dat de actrice is bijgedraaid en toch nog deel wil uitmaken van het 19de (en waarschijnlijk niet het laatste) seizoen van de immens populaire ziekenhuisserie. Wanneer die precies bij ons te zien zal zijn, is niet duidelijk. Maar de fans hebben alvast nog veel om naar uit te kijken.

Bij ons is Grey’s Anatomy te zien op Disney+. Heb je nog geen abonnement? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...