Sandra Oh over periode bij ‘Grey’s Anatomy’: “Had therapie nodig”

Zo’n 16 jaar geleden brak Sandra Oh door in Grey’s Anatomy als Dr. Cristina Yang, een rol die ze tien seizoenen lang zou spelen. Toch was dat voor haar allesbehalve de makkelijkste periode in haar leven. Dat zei de 50-jarige actrice in een interview met Sunday Today.

Al van bij het eerste seizoen van Grey’s Anatomy in 2005 maakte Sandra Oh deel uit van de vaste cast. Als Dr. Cristina Yang zou ze uiteindelijk tien seizoenen lang te zien zijn in de populaire ziekenhuisserie. Het succes van die reeks betekende voor Oh meteen ook het einde van haar privacy.

“Traumatisch”

“Om heel eerlijk te zijn, het was traumatisch”, blikt ze terug op die periode. “Om je werk te kunnen doen, heb je privacy nodig. Dus als je die anonimiteit verliest, moet je vaardigheden ontwikkelen om nog steeds echt te proberen te zijn. Het begon met niet buiten kunnen komen, zoals me verstoppen in restaurants, naar het kunnen beheren van de aandacht en het managen van verwachtingen, en dat zonder het gevoel van eigenwaarde te verliezen.”

Uiteindelijk moest Sandra Oh de hulp van een therapeut inschakelen om met de druk te leren omgaan. “Ik maak geen grapje. Het is heel erg belangrijk,” zei ze. “Je moet er gewoon aan werken om je weg te vinden. En vaak is dat door nee te zeggen.”

Emmy nominaties

In 2013 zou Oh uiteindelijk vertrekken bij Grey’s Anatomy. In die tien seizoenen tijd versierde ze vijf nominaties voor een Emmy Award. Sindsdien schitterende ze onder andere in Killing Eve, en meer recent ook in The Chair op Netflix. Grey’s Anatomy begint dan weer binnenkort aan zijn achttiende seizoen.

Meer
Lees meer...