‘The Man with 1000 kids’ over spermadonor Jonathan Meijer vanaf volgende week te zien

Netflix doet het opnieuw. Volgende week, op 3 juli, komt de streamingdienst met een nieuwe interessante documentairereeks. Het gaat om The Man with 1000 Kids over de beruchte spermadonor Jonathan Meijer.

Streamingdienst Netflix is een van de grootste spelers in de markt als het aankomt op true-crimedocumentaires. Ook deze zomer gaan ze op dat elan verder. Vanaf 3 juli is namelijk de documentaire The Man with 1000 Kids te zien. Daarmee komt Netflix wel dicht bij huis, want de reeks gaat over een Nederlandse spermadonor die jarenlang zijn gang kon gaan en zo al gigantisch veel kinderen heeft bij allemaal verschillende vrouwen.

The Man with 1000 Kids

De documentaire vertelt het verhaal van de Nederlandse spermadonor Jonathan Meijer, een charmante oplichter die de afgelopen jaren wereldnieuws werd. Jonathan wordt ervan beschuldigd over de hele wereld moeders te hebben misleid om zijn kinderen te krijgen.

In een eerste trailer zien we hoe gezinnen in eerste instantie blij waren met hun donor, maar al snel daarna te horen kregen dat de donor beroemd was. Met zijn blonde krullen en andere kenmerken, was Jonathan een graag geziene donor en daar maakte hij dan ook gebruik van.

De driedelige serie duikt in de schimmige wereld van de vruchtbaarheidsindustrie en laat zien hoe sommige internationale klinieken door een gebrek aan wereldwijde regelgeving anonieme donaties toestaan. Met exclusieve toegang tot een groep verontwaardigde ouders onthult de serie hoe de ouders nu strijden voor wetswijzigingen om te voorkomen dat hij nog meer mensen bedriegt.

Meer
Lees meer...