‘The Perfect Couple’: Regisseur Susanne Bier vertelt meer over de geweldige intro van de reeks

Sinds vorige week kan je op Netflix kijken naar de nieuwe reeks The Perfect Couple. Wie de reeks al gezien heeft, weet dat het een geweldige intro heeft. Daarbij zien we alle acteurs samen een choreografie uitvoeren. Het voelt misschien een beetje out of place in de whodunnit, maar het was een bewuste keuze van regisseur Susanne Bier.

De nieuwste hit op Netflix is de minireeks The Perfect Couple met onder andere Nicole Kidman, Liev Schreiber en Dakota Fanning in de hoofdrollen. De reeks staat in 78 landen op de eerste plaats in de top 10 van de streamingdienst. Wie de reeks gezien heeft, weet dat de reeks een bijzondere intro heeft. En daar vertelt regisseur Susanne Bier nu meer over.

The Perfect Couple

In The Perfect Couple volgen we een familie die zich op het eiland Nantucket voorbereidt op een huwelijk. Maar op de ochtend van het huwelijk wordt er plots een lijk gevonden op het strand. Iedereen is daarbij verdacht en samen met de lokale politie gaan we op zoek naar de dader.

Het gaat dus om een whodunnit met een beperkt aantal – stinkend rijke – verdachten. Elke aflevering krijgen we nieuwe aanwijzingen naar wie de dader kan zijn en wat zijn of haar motief is. Daardoor komen we op het einde van de minireeks te weten wat er gebeurde.

Intro

Hoewel de reeks dus gaat om een whodunnit, is er zeker ruimte voor een vleugje humor. Dat krijgen we niet alleen te zien in de afleveringen, maar ook in de intro. Daarin zien we de leden van de cast een dansje uitvoeren op het nummer Criminals van Meghan Trainor. Het voelt misschien een beetje out of place in een reeks waarbij er gezocht wordt naar een moordenaar, maar het was een zeer bewuste keuze van regisseur Susanne Bier.

“Het plaatst de show in een heel bepaalde ruimte van: ‘Dit is niet de gewone realiteit’, waardoor je je als publiek kan toelaten om plezier te hebben en ervan te genieten”, vertelt regisseur Susanne Bier in een interview met Tudum van Netflix. “Er was iets heel vreugdevols aan het feit dat iedereen het deed.” De choreografie werd gemaakt door Charm La’Donna. Zij maakte in het verleden al choreografieën voor onder andere Rosalía en Dua Lipa. Daarbij was ze ook verantwoordelijk voor de choreografie van Dance The Night in de film Barbie.

Het feit dat het dansje wat out of place voelt, was heel bewust. Zo vertelt showrunner Jenna Lamia. “De intro is bewust ongebruikelijk. Geeft het je geen zin om op te staan en de moves te leren? Ik kan echt niet stil blijven zitten wanneer ik ernaar kijk.”

Choreografie leren

Het was niet voor elke acteur even evident om de choreografie te leren en uit te voeren. Maar toch vonden ze het allemaal een leuke ervaring. “Ik kijk ernaar uit dat mensen het dansmoment zullen zien”, vertelde Meghann Fahy (Merritt Monaco). “We waren er allemaal een beetje nerveus over, maar het was zo leuk om te doen.” Ook Sam Nivola (Will Winbury) vertelde dat verschillende acteurs zich zorgen maakten over het dansje. “We waren zo geïntimideerd, maar we hadden afgesproken dat we het gewoon gingen doen op de dag zelf. En het was veel moeilijker dan we dachten, maar Charm was geweldig en loodste ons erdoorheen.”

Anderen waren er dan weer wat sneller mee weg. Mia Isaac (Chloe Carter) vertelt zo dat ze de dans in 10 minuten onder de knie had. “Het is een heel makkelijk dansje. Het voelt een beetje als de Macarena, dus na een paar takes ging het al vlot”. Ook Ishaan Khatter (Shooter Dival) had geen probleem met de choreografie. “In de Indiase filmindustrie, speelt muziek een grote rol in het verhaal, daarom voelde het warm en comfortabel voor mij. Ik bedoel, waar zal je anders kunnen dansen met Nicole Kidman, Isabelle Adjani en alle andere veteranen? Het voelde als een koortsdroom.” Khatter laat ook weten dat de opnames van het dansje plaatsvonden op de laatste draaidag. “Voor ons eindigde de reeks met dat dansje!”.

Wie de reeks heeft uitgekeken, weet ook dat de reeks voor de kijker eindigt met een extended version van het dansje, waarbij we ook regisseur Susanne Bier de cast zien vergezellen.

Nachtmerrie

Het dansnummer was het idee van executive producer Gail Berman, die ook een producer was bij Wednesday. In die reeks ging het dansje van Jenna Ortega op Goo Goo Muck van The Cramps viraal. “We vonden dat heel leuk, dus we wilden dat ook proberen voor The Perfect Couple. Al gaat het om een heel andere reeks natuurlijk.” Het was regisseur Susanne Bier die uiteindelijk het nummer Criminals van Meghan Trainor ontdekte. “De lyrics waren perfect om de vraag te stellen wie van deze criminals nu echt schuldig was.”

Oorspronkelijk zou het dansje niet gebruikt worden als intro, maar zou het deel uitmaken van een nachtmerrie van Amelia uit aflevering 5. Daarbij zou ze met Merritt op het strand zitten en praten over hun toekomst. Maar dan zou Merritt plots vragen “Hey, wie denk je dat dit gedaan heeft?”, waarna er water uit haar ogen en mond begint te stromen. En ergens in diezelfde nachtmerrie zou dan ook het dansje zitten. “Het was heel eng en Amelia wordt al zwetend wakker”, vertelt showrunner Jenna Lamia. Maar uiteindelijk werd besloten om deze scène te schrappen. “Susanne had dan het geweldige idee om het dansje te gebruiken als intro. Het maakt de kijkers zo meteen duidelijk dat het gaat om een moordmysterie en een thriller, maar ook dat je je zal amuseren. Dus sit back and enjoy the ride. Het is belangrijk dat mensen beseffen dat het niet gaat om een show zoals The Undoing of iets anders dat Susanne in het verleden heeft gedaan. Het is een leuk moordmysterie. Ja, er zal iemand sterven, maar je zal ook kunnen lachen.”

Bekijk hier de intro van The Perfect Couple:

Bekijk hier nog eens de trailer voor de reeks:

The Perfect Couple staat nu op Netflix. Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...