‘The Princess Diaries 3’ vindt regisseur én Anne Hathaway keert terug

Het is ondertussen al twee jaar geleden dat Disney aankondigde dat The Princess Diaries een derde film krijgt. De afgelopen jaren was het stil rond de film, maar nu komt het nieuws dat er een regisseur gevonden is.

In november 2022 kondigde Disney aan dat The Princess Diaries een vervolg krijgt. De eerste film, simpelweg The Princess Diaries, verscheen in 2001, waarna er nog een sequel, The Princess Diaries 2: Royal Engagement, volgde in 2004. Vervolgens was het 18 jaar stil rond de films, maar in 2022 besloot Disney nog een vervolg aan de franchise te breien. En daar is nu meer over bekend.

The Princess Diaries

De filmreeks vertelt het verhaal van Mia Thermopolis (Anne Hathaway), die een doodgewoon leven leidt. Tot ze op een dag te weten komt dat ze eigenlijk de prinses van Genovia is. Door het overlijden van haar vader Philippe is Mia nu de enige troonopvolger van het land. Queen Clarisse (Julie Andrews) moet haar dan zo snel mogelijk proberen klaarstomen voor het leven als royalty. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In de tweede film kregen we te zien hoe Mia zich voorbereidt op haar verplichte huwelijk.

En nu komt er dus een derde film, die meer dan 20 jaar na de tweede film zal verschijnen. Daarvoor zal actrice Anne Hathaway alvast terugkeren als Mia Thermopolis. En nu is er ook een regisseur gevonden. Het gaat om Adele Lim, die eerder al verantwoordelijk was voor Raya and the Last DragonCrazy Rich Asians, en Joy Ride. Zelf ziet ze het al helemaal zitten. “Als een diehardfan van de originele Princess Diaries kijk ik er enorm naar uit om de derde film in de franchise tot leven te brengen.”

Het is nog niet geweten wanneer de derde film zou verschijnen.

Meer
Lees meer...