Anne Hathaway gaat viraal met look uit ‘The Devil Wears Prada’ voor Fashion Week

De Amerikaanse actrice Anne Hathaway was uitgenodigd voor de modeshow van Michael Kors tijdens New York Fashion Week. Ze kreeg daar een plekje op de eerst rij, naast niemand minder dan Anna Wintour, de hoofdredactrice van Vogue. En daarvoor had Anne Hathaway een leuke throwback voorbereid.

Gisteren vond de modeshow van Michael Kors plaats op New York Fashion Week. Bij die show waren er heel wat bekende genodigden. Toch was het actrice Anne Hathaway die met het meeste aandacht ging lopen.

The Devil Wears Prada

In 2006 speelde Anne Hathaway de rol van Andrea ‘Andy’ Sachs in de film The Devil Wears Prada. Die film gaat over een journaliste die haar eerste job krijgt bij een groot modemagazine. Maar de hoofdredactrice Miranda Priestly (Meryl Streep) is een hel om voor te werken. De film is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Lauren Weisberger. Zij werkte zelf als assistente van Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse editie van Vogue, op wie het personage van Priestly vermoedelijk gebaseerd is.

En nu kreeg Anne Hathaway tijdens de show van Michael Kors dus een plekje vlak naast Anna Wintour. Daarbij merkten fans al snel op dat Anne Hathaway een outfit aanhad die wel heel sterk leek op een van haar looks uit The Devil Wears Prada. Ook haar kapsel leek een directe verwijzing te zijn naar dat van haar personage Andy Sachs. Volgens veel fans van de film is de cirkel nu officieel rond.

Meer
Lees meer...