V (BTS) zorgt voor hoogste verkoopcijfers Vogue Korea ooit

V (Kim Tae-hyung) van BTS staat in oktober op de cover van Vogue Korea. Het is de eerste keer dat een lid van BTS alleen op de cover te vinden is en het lijkt een gigantisch succes te worden. Enkele dagen geleden loste Vogue Korea de drie eerste covers en die worden al massaal besteld. En nu zijn er nog drie extra covers bekendgemaakt.

BTS is nu al twee jaar op rij de best verkopende artiest ter wereld, maar ook op andere vlakken zorgen ze voor gigantische verkoopcijfers. Zo is het al lang geen geheim meer dat kleren waarin de leden van de groep gespot worden meteen uitverkopen en dat hun branddeals met onder andere Samsung, Hyundai en McDonald’s de merken heel wat extra inkomsten opleverden. En nu mogen ze ook Vogue bij hun klanten rekenen.

Vogue Korea

Sinds de leden van BTS aankondigden dat ze zich meer op hun solowerk gingen focussen, valt het op dat sommige leden zich daarbij ook op andere velden dan de muziekwereld storten. Zo was RM al te horen in een podcast van Art Basel over zijn liefde voor kunst en werd Jin videogamedeveloper. V stortte zich dan weer op de modewereld. De zanger, die eigenlijk Kim Tae-hyung heet, was zo eerder dit jaar uitgenodigd op de modeshow van Céline in Parijs. En in oktober zal hij te vinden zijn op de cover van Vogue Korea.

Voor de shoot reisde V enkele weken geleden af naar New York samen met het team van Vogue. Daar werden de foto’s gemaakt voor de oktobereditie van de Zuid-Koreaanse versie van het wereldberoemde modemagazine. In het magazine zullen 30 pagina’s gewijd zijn aan een interview en de foto’s van V. Op 8 september deelde Vogue Korea al de drie verschillende covers van de zanger. Op diezelfde dag ging de voorverkoop ook officieel van start.

Meer dan 1 miljoen presales

Die voorverkoop werd meteen een ongezien succes. Op de eerste dag werden zo al meteen meer dan een miljoen versies besteld. Nooit eerder werd het magazine zoveel besteld op de eerste dag. Omdat de verkoop zo goed loopt, heeft Vogue Korea ondertussen nog drie extra covers van de oktobereditie op de wereld losgelaten. Ook deze zijn nu in voorverkoop.

Meer
Lees meer...