RM (BTS) te gast bij podcast van Zwitserse kunstbeurs Art Basel: “Ik wil m’n eigen galerij openen”

Fans van BTS weten natuurlijk al lang dat RM een grote kunstliefhebber is. De leider van BTS was onlangs te gast was bij Intersections: The Art Basel Podcast, de officiële podcast van de kunstbeurs Art Basel. De aflevering is nu te beluisteren via Spotify.

Hoewel verschillende media de afgelopen weken spraken over “het einde van BTS“, lijkt er vooral geen einde te komen aan de content die de leden van de groep op de wereld loslaten. Zo was Jung Kook te horen op het nummer Left & Right van Charlie Puth en reisde V naar Parijs om de modeshow van Céline bij te wonen. Op vrijdag 1 juli 2022 verschijnt dan weer het eerste nieuwe solonummer van j-hope, More en sinds kort kan je ook BTS Island – In the SEOM, het nieuwe mobiele spel van BTS, spelen. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, is er nu ook een podcastaflevering verschenen met RM (Kim Nam-joon) als centrale gast.

RM

De podcast van Art Basel, Intersections: The Art Basel Podcast, heeft vandaag z’n eerste aflevering van het tweede seizoen gedeeld. Daarin staat een belangrijke gast centraal. Het gaat namelijk om RM, de leider van BTS. De keuze voor de leider van BTS is niet heel verrassend. RM is namelijk een grote kunstliefhebber. Zo deelt hij op zijn persoonlijke Instagram vaak foto’s van kunstwerken en reist hij naar de uithoeken van de wereld om musea te bezoeken. Dat ontging ook Marc Spiegler, de directeur van Art Basel, niet. Hij nodigde RM dan ook uit voor z’n podcast.

In de podcast spreekt RM over zijn passie voor kunst. Hij vertelt daarbij dat z’n liefde voor kunst ontstond tijdens het touren met BTS. Toen hij in Chicago was, besloot hij een bezoekje te brengen aan het lokale museum en dat werd een gewoonte tijdens de andere stopt van zijn wereldtournees. Het eerste werk dat hij zelf kocht, was er dan weer eentje van de Zuid-Koreaanse schilder Lee Dae-won. En dat werd de start van een grote persoonlijke kunstcollectie. En die zou hij op termijn graag tentoonstellen in zijn eigen kunstgalerij in Zuid-Korea. Verder vertelt RM ook over hoe hij vroeger poëet wilde worden, maar door rappers als Eminem en Nas geïnspireerd werd om ook te rappen.

Beluister de aflevering van de podcast hier op Spotify:

Meer
Lees meer...