BTS gaat een officieel nummer voor WK voetbal maken

De Zuid-Koreaanse boyband BTS zal een van de officiële nummers van het WK 2022 maken. Het gaat om het nummer van het automerk én officiële WK-sponsor Hyundai. BTS is al enkele jaren de global brand ambassador van het Zuid-Koreaanse merk. En nu zal het zevental dus te horen zijn op het officiële WK-anthem van Hyundai.

Toen BTS in juni aankondigde dat de ze komende tijd meer zullen focussen op soloprojecten, werd dat door verschillende media fout geïnterpreteerd. De aankondiging werd zo omschreven als het einde van de groep. Maar niets is minder waar. Zo zal BTS in oktober al opnieuw met alle zeven een concert houden. Het gaat daarbij om de campagne om de wereldexpo van 2030 naar Busan te halen. Ook verschijnt er volgende week een nieuwe single van vier leden van BTS met Benny Blanco en Snoop Dogg. Nu volgt ook het nieuws dat we dit najaar een gloednieuw nummer van de volledige groep krijgen.

WK voetbal

BTS zal een officieel nummer maken voor het WK voetbal dat eind dit jaar zal doorgaan in Qatar. De groep doet dat in samenwerking met de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai, die dit jaar een van de hoofdsponsors van het WK is. BTS is al enkele jaren global brand ambassador van het merk en wordt nu dus opnieuw het uithangbord tijdens de WK-campagne.

De Zuid-Koreaanse groep zal niet de enige artiest zijn die op het nummer te horen is. Zo laat Hyundai weten dat het gaat om een collaboratie onder de naam Team Century. Maar voorlopig is het nog niet geweten wie de andere artiesten zijn. Wel kunnen we ervan uitgaan dat het nummer al zeker voor de start van het WK op 21 november 2022 verschijnen.

Officiële soundtrack

Het nummer dat BTS zal maken voor het WK zal maar een van de verschillende nummers zijn die deel uitmaken van de officiële soundtrack van het voetbaltoernooi. Twee van die nummers werden eerder al uitgebracht. Het gaat daarbij om Hayya Hayya (Better Together) van Trinidad Cardona, Davido en Aisha en MLK É LUZ, AL RIHLA van MC Kekel. Dat laatste nummer is van de officiële WK-sponsor Adidas.

Beluister hier alvast het eerste nummer van de officiële soundtrack, Hayya Hayya (Better Together):

Meer
Lees meer...