Anne Hathaway over viraal ‘The Devil Wears Prada’-moment op New York Fashion Week: “Niet gepland”

Tijdens de show van Michael Kors op New York Fashion Week vorige maand, waren alle ogen gericht op Anne Hathaway. Zij verscheen namelijk in een outfit die wel heel hard leek op eentje van haar personage uit de film The Devil Wears Prada. Hoewel veel mensen dachten dat het ging om een geplande look, laat Anne Hathaway nu weten dat dat niet het geval was.

Anne Hathaway ging vorige maand viraal tijdens New York Fashion Week. De actrice was een van de genodigden voor de show van Michael Kors. Daarbij zat ze op de front row voor de show naast Anna Wintour, de hoofdredactrice van Vogue. Maar het was vooral haar outfit die opviel, want het leek alsof de actrice een look uit The Devil Wears Prada had gerecreëerd.

Viraal

In 2006 speelde Anne Hathaway de rol van Andrea ‘Andy’ Sachs in de film The Devil Wears Prada. Die film gaat over een journaliste die haar eerste job krijgt bij een groot modemagazine. Maar de hoofdredactrice Miranda Priestly (Meryl Streep) is een hel om voor te werken. De film is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Lauren Weisberger. Zij werkte zelf als assistente van Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse editie van Vogue, op wie het personage van Priestly vermoedelijk gebaseerd is.

Toen Anne Hathaway tijdens de show van Michael Kors naast Anna Wintour zat, merkten fans als snel op dat Anne Hathaway een outfit aanhad die wel heel sterk leek op een van haar looks uit The Devil Wears Prada. Ook haar kapsel leek een directe verwijzing te zijn naar dat van haar personage Andy Sachs. De foto’s gingen de wereld rond en mensen zagen er een full-circle-moment in.

“Per ongeluk”

Anne Hathaway was nu te gast bij Today. Daar kreeg ze de vraag of de look gepland was. “Het was per ongeluk”, antwoordde Hathaway meteen. “Ik ging eigenlijk iets anders dragen, maar de schoenen pasten niet. Daarom ging ik uiteindelijk voor deze outfit.”

De actrice vertelde ook over haar kapsel, want ook de paardenstaart met een pony leek exact op dat van haar personage uit The Devil Wears Prada. “Mijn haarstylist, iemand met wie ik nog niet had samengewerkt, deed m’n haar in een paardenstaart.” Toen ze vervolgens het eindresultaat zag, deed dat bij haar ook een belletje rinkelen. “Ik keek in de spiegel en dacht: ‘Oh, da’s grappig. Ik vraag me af of andere het ook gaan zien’.” En dat deden ze dus want de foto’s gingen viraal.

Bekijk het interview hier:

Meer
Lees meer...