‘The Princess Diaries 3’ in de maak bij Disney

Geweldig nieuws voor fans van de films van The Princess Diaries. Disney heeft namelijk bevestigd dat het werkt aan een derde film uit die reeks. Daarbij is het voorlopig nog onduidelijk of hoofdrolspelers Anne Hathaway, Julie Andrews en Chris Pine zouden terugkeren.

The Princess Diaries krijgt een vervolg. De eerste film, simpelweg The Princess Diaries, verscheen in 2001, waarna er nog een sequel, The Princess Diaries 2: Royal Engagement, volgde in 2004. Vervolgens werd het 18 jaar stil rond de films, maar nu werkt Disney aan een vervolg.

The Princess Diaries

The Princess Diaries vertelt het verhaal van Mia Thermopolis (Anne Hathaway), die een doodgewoon leven leidt. Tot ze op een dag te weten komt dat ze eigenlijk de prinses van Genovia is. Door het overlijden van haar vader Philippe is Mia nu de enige troonopvolger van het land. Queen Clarisse (Julie Andrews) moet haar dan zo snel mogelijk proberen klaarstomen voor het leven als royalty. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In de tweede film krijgen we te zien hoe Mia zich voorbereidt op haar verplichte huwelijk.

Het is nog niet duidelijk of Anne Hathaway haar rol als Mia Thermopolis, later princess Mia, opnieuw zal opnemen. Al liet ze onlangs wel nog weten dat ze open stond voor een vervolg. Daarbij hoopte ze alvast dat ook Julie Andrews zou terugkeren als haar grootmoeder Queen Clarisse Renaldi. Ook een terugkeer van Chris Pine als Mia’s love interest Nicholas Deveraux is nog niet bevestigd.

Maar volgens bronnen van The Hollywood Reporter zou het gaan om een vervolg en geen reboot, waardoor we toch bekende gezichten mogen terugverwachten. Er is verder nog niets geweten over de planning voor de opnames of een mogelijke releasedatum.

Bekijk hier nog eens de trailer voor The Princess Diaries (2001):

Meer
Lees meer...