Anne Hathaway wil graag meewerken aan derde ‘The Princess Diaries’

Twintig jaar na de eerste Princess Diaries is er misschien een kans op een vervolg. Althans, toch als het aan actrice Anne Hathaway ligt. Zij speelde de rol van Mia Thermopolis, een studente die op een dag te horen krijgt dat ze eigenlijk een prinses is. De eerste film was het grote debuut van Hathaway en na een tweede in 2004 zou de actrice nu graag terugkeren voor een derde film.

Dat nostalgie werkt, werd de laatste jaren al een paar keer bewezen. Zo kwam er dit jaar nog een nieuwe Hocus Pocus, deed de film Top Gun: Maverick het ontzettend goed en kwam ook de originele Jurassic Park-cast nog eens samen in een nieuwe film. Om die reden zouden nu ook andere acteurs en actrices een terugkeer willen maken in een van hun vorige projecten. Een daarvan is actrice Anne Hathaway, die maar al te graag zou willen terugkeren voor een nieuwe Princess Diaries-film.

The Princess Diaries

Oude liefde roest niet, en dat is ook wat Anne Hathaway moest gedacht hebben. De actrice was in 2001 een 2004 te zien in twee Princess Diaries-films. Maar zou nu toch graag nog willen terugkeren voor een derde avontuur van personage Mia Thermopolis.

The Princess Diaries is een film over de jonge studente Mia (Hathaway). Zij wordt op school gepest, maar heeft aan haar beste vriendin Lily (Heather Matarazzo) genoeg. Wanneer Mia en haar moeder op een dag bezoek krijgen van de oma (Julie Andrews), verandert haar leven. Ze komt er namelijk achter dat haar oma de koningin van het kleine koninkrijk Genovia is en dat zij troonopvolgster is. Ze moet zich dus in sneltempo zien voor te bereiden op het prinsessenleven.

Vervolg

Drie jaar na de eerste release volgde nog The Princess Diaries 2: Royal Engagement, maar daarna kwam de mini-franchise op zijn einde. Tot nu, want actrice Anne Hathaway liet in een recent interview met Entertainment Tonight weten dat ze nog steeds bereid is om een derde film te maken.

“Ik zou er volledig klaar voor zijn”, vertelt ze. “Ik probeer er echt iets van te maken. Als er een manier is waarop we Julie Andrews terug kunnen betrekken, dan denk ik dat het zou kunnen werken.” Andrews liet eerder al weten dat ze zichzelf niet meer ziet terugkeren in de film, maar toch lijkt het onderwerp nu terug op tafel te liggen.

(Her)bekijk de trailer van The Princess Diaries:

Meer
Lees meer...