‘Hocus Pocus 2’ breekt records op Disney+

Vergeet Encanto en Luca, want het nieuwe grote succes op Disney+ is Hocus Pocus 2. De film heeft in zijn eerste weekend al een kijkcijferrecord verbroken in de Verenigde Staten en is ook in andere landen een enorm succes.

Nostalgie werkt. En dat weet ook Disney. Daarom besloot streamingdienst Disney+ om de Sanderson zusjes terug tot leven te wekken, zo’n 30 jaar na de eerste Hocus Pocus. De sequel staat sinds vorige week vrijdag online, maar breekt nu al records. In de Verenigde Staten kent Hocus Pocus zelfs het beste debuut op Disney+ ooit.

Hocus Pocus 2

De film Hocus Pocus 2 gaat net zoals de eerste over de zusjes Sanderson. Dat zijn Sarah (Sarah Jessica Parker), Winifred (Bette Midler) en Mary (Kathy Najimy). In de eerste film, die in 1993 uitkwam, zagen we al hoe de zusjes terugkwamen uit de dood omdat iemand de Black Flame-kaars had aangestoken. Uiteindelijk konden de jonge Max en Dani voorkomen dat de zusjes onsterfelijk werden.

Maar in Hocus Pocus 2 begint alles opnieuw. Nu is het aan drie jonge meisjes om voor Halloweennacht te voorkomen dat de zusjes Sanderson chaos zaaien in het dorpje Salem. De nieuwe film blijft dus trouw aan het successcenario van dertig jaar geleden, wat zeker zal bijdragen aan de populariteit.

Hype

Disney hoopte al dat het met deze nieuwe film nostalgie zou opwekken, en dat lijkt nu ook gelukt te zijn. In het eerste weekend behaalde Hocus Pocus 2 namelijk al heel wat kijkuren. Daarmee kent de film, in de Verenigde Staten, op dit moment zelfs het beste debuutweekend op Disney+. Dat meldt Disney zelf in een persbericht. De exacte kijkuren maakt het niet bekend.

De grootste reden voor dat grote succes zal naast de nostalgische gevoelens ook veel te maken hebben met de manier van releasen. Disney koos er namelijk, net zoals bij Mulan en Luca, voor om de film niet in de bioscoop uit te brengen. Op die manier kijken alle fans de film via één kanaal.

Bekijk de trailer van Hocus Pocus 2 hier:

Meer
Lees meer...