Dit is hoe de personages van ‘Encanto’ er in het echt zouden uitzien

Het is ondertussen al vijf maanden geleden dat de film Encanto op Disney+ kwam. Daarna ging het snel voor de film, want zowel de muziek als het verhaal werden een gigantisch succes. Encanto won op de Oscars de prijs voor Beste Animatiefilm en het lied We Don’t Talk About Bruno brak het ene record na het andere. Dat succes zorgde er ook voor dat heel wat artiesten aan de bak gingen. Zo maakte artiest Hidreley Leli Dião nu levensechte versies van de personages.

Encanto is een van de populairste Disneyfilms van de laatste jaren. De film won vorige maand nog de Oscar voor Beste Animatiefilm en ook de muziek gooide grote ogen. Redenen genoeg voor artiesten om ermee aan het werk te gaan, dus. Dat dacht ook Hidreley Leli Dião, die door het gebruik van een programma de personages tot leven bracht.

Encanto

De film Encanto vertelt het verhaal van de familie Madrigal. De familie woont in een enorm kleurrijk huis en elk lid heeft een speciale gave. Maar in die familie zit er ook één persoon die geen gave heeft gekregen, Mirabel. In de film gaat zij op zoek naar haar eigen identiteit, haar verdwenen nonkel en haar doel in het leven. Wanneer haar dorp en het huis in gevaar komen, is zij degene die voor iedereen in de bres springt.

Als Disney ooit aan een live action-versie van Encanto denkt, dan moet het eens op bezoek bij Hidreley Leli Dião. Dião maakte namelijk, door het gebruik van verschillende digitale programma’s, levensechte versies van de kleurrijke personages uit de film. Encanto is ook echt geschikt voor projecten als deze, want Disneypersonages staan vaak bekend om hun nogal uitgesproken gezichtskenmerken.

… in het echt

Die gezichtskenmerken zijn allemaal duidelijk terug te vinden in de ontwerpen van Dião. Zo draagt Mirabel een ronde bril en heeft ze een iets dikkere neus, heeft Bruno een iets scherpere neus en zijn de krullen van Antonio even aanwezig als in de animatieversie. Maar toch zijn er ook een aantal duidelijke verschillen, zonder dat ze iets wegnemen van de geloofwaardigheid. Naast Encanto maakt Hidreley Leli Dião echte versies van nog heel wat andere bekende personages. Al die versies zijn terug te vinden op zijn Instagram.

Encanto is te bekijken op Disney+. Nog geen abonnement? Geen zorgen. Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...