‘We Don’t Talk About Bruno’ is officieel meest populaire Disneysong aller tijden

Het is tijd om het nog eens over Bruno te hebben. Nadat de song We Don’t Talk About Bruno na de release van de film Encanto volledig viraal is gegaan, werd het toch niet genomineerd voor een Oscar. Toch heeft het lied nu zijn eerste officiële titel binnen. We Don’t Talk About Bruno is de populairste Disneysong in de Billboard Charts aller tijden.

Dat We Don’t Talk About Bruno het populairste Disneylied van de laatste jaren is, daar valt niet meer over te twijfelen. Maar nu blijkt de song ook over een tijdspanne van tientallen jaren de populairste te zijn. Het Amerikaanse Billboard liet namelijk weten dat het lied uit Encanto officieel de grootste Disneysong ooit is in de Billboardlijst. Het staat daar namelijk al vijf weken op de bovenste plek.

We Don’t Talk About Bruno

De film Encanto kwam in november uit in de bioscopen en op kerstavond werd de film ook op Disney+ gedropt. Het verhaal over de familie Madrigal en hun magische gaven groeide meteen uit tot een gigantisch succes. Maar toch waren het de songs uit de film die met de meeste aandacht gingen lopen. Encanto telde zeven originele songs van componist Lin-Manuel Miranda, en dat bleek een successcenario te zijn.

Na de release vonden de songs zo goed als meteen hun weg naar TikTok. Onder andere Surface Pressure, The Family Madrigal en We Don’t Talk About Bruno werden in no time grote hits. Maar toch was het We Don’t Talk About Bruno dat later dé fan favorite werd. Tot grote verrassing van zowel de makers als Lin-Manuel Miranda, want die stuurden Dos Oruguitas naar de Oscars.

#1

De populariteit van We Don’t Talk About Bruno bleef maar groeien. In de Billboard Charts klom het elke week meer omhoog, waardoor het al een aantal Disneysongs voorbij stak. Toch leek A Whole New World van Aladdin nog roet in het eten te gooien. Maar uiteindelijk verbrak het lied ook dat record. Daarmee werd het de meest populaire Disneysong van de laatste generaties.

Maar nu doet We Don’t Talk About Bruno daar nog een schepje bovenop. Het staat namelijk al vijf weken lang op de eerste plek, waardoor het ook officieel de populairste song in de geschiedenis van Disney is. Bij die titel werd ook rekening gehouden met hoe lang een song al in de hitlijst staat en op welke plek. Met de vijf weken aan top en veertien weken in de lijst, breekt het Encanto-lied het voorgaande record van The Lion King’s Can You Feel The Love Tonight. Dat lied van Elton John stond langer in de lijst, maar haalde nooit de eerste plek.

Encanto is te zien op Disney+. Nog geen abonnement? Niet erg! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...