Lin-Manuel Miranda verdedigt beslissing om ‘We Don’t Talk About Bruno’ niet in te zenden voor de Oscars

We Don’t Talk About Bruno is de hit van het moment. Zowel op TikTok als in hitlijsten over de hele wereld kan je niet om het nummer heen. Toch maakt het geen kans op een Oscar. Het team achter de animatiefilm Encanto zond namelijk Dos Oruguitas in als inzending voor de Oscar voor Beste Originele Nummer. Componist Lin-Manuel Miranda verdedigt die keuze nu.

Niemand kon het succes van We Don’t Talk About Bruno voorspellen. Het nummer uit Encanto groeide in een sneltempo uit tot de meest succesvolle Disneysong ooit. Maar dat zal zich al zeker niet vertalen in een Oscar. Disney stuurde namelijk Dos Oruguitas uit diezelfde film in voor de categorie Beste Originele Nummer. Die keuze werd al gemaakt op 1 november, toen de makers dus nog niet wisten dat We Don’t Talk About Bruno zo’n hit zou worden.

Geen spijt

In een interview met Variety voor de Awards Circuit Podcast verdedigt Lin-Manuel Miranda, die de muziek voor Encanto componeerde, die keuze. “Ik ben nog steeds trots op Dos Oruguitas als inzending. Wanneer je kijkt naar de parameter, dan moet je het nummer kiezen dat het beste past bij de geest van de film en Dos Oruguitas omvat dat allemaal, in tegenstelling tot het verhaal van één specifiek personage. Het vormt de basis van het verhaal, maar ik ga niet zeggen dat het geen moeilijke keuze was.”

De Oscarnominatie voor Dos Oruguitas is de tweede nominatie voor Lin-Manuel Miranda. In 2016 was hij namelijk al genomineerd in die categorie met het nummer How Far I’ll Go uit de film Moana. Die nominatie wist hij toen niet te verzilveren. Door zijn tweede nominatie is Miranda wel de eerste Latijns-Amerikaanse componist ooit die meer dan één keer in de categorie genomineerd is.

De film Encanto maakt in totaal kans op drie Oscars. Naast Beste Originele Nummer is de film namelijk ook genomineerd in de categorieën Beste Animatiefilm en Beste Originele Muziek.

Bekijk hier nog eens het fragment van We Don’t Talk About Bruno:

Bekijk hier het fragment van Dos Oruguitas dat kans maakt op een Oscar:

Meer
Lees meer...