Lin-Manuel Miranda deelt ‘Encanto’-weetjes op Twitter: Bekijk ze hier

Encanto groeit meer en meer uit tot een ware Disneyklassieker. De film staat sinds 24 december op Disney+ en is sindsdien niet meer weg te slaan uit het nieuws. De film, en dan vooral het lied We Don’t Talk About Bruno, scheert hoge toppen en geniet van een gigantisch succes wereldwijd. Dat succes komt er mede door componist Lin-Manuel Miranda, die nu via Twitter een aantal geheimen over de film deelt.

Wie kent het ondertussen niet, het lied We Don’t Talk About Bruno breekt het ene record na het andere en is goed op weg om dé grootste Disneyhit aller tijden te worden. Al valt dat niet te vergelijken met films uit de jaren ’90, toen diensten als Spotify nog niet bestonden. Toch is iedereen dolenthousiast over de song en de volledige soundtrack van Encanto. Componist en liedjesschrijver Lin-Manuel Miranda, die laatst ook tick, tick … Boom met Andrew Garfield regisseerde, deelde nu op Twitter een aantal behind the scenes-verhalen.

All of You

De eerste reeks weetjes komt er nadat Miranda gisteren in een tweet verkondigde dat de originele versie van het lied All Of You, dat de film afsluit, zeven minuten lang was in plaats van vier. De componist deed samen met een aantal andere crewleden een watch party van de film, waarbij ze allemaal live verslag deden op Twitter. Bij het laatste deel tweette Lin-Manuel dit: “Het laatste lied, All Of You, duurde oorspronkelijk zeven minuten, maar we hadden geen tijd meer. Ze vertelden me “dat ze maar vier minuten konden animeren”. Willen jullie zien wat ik heb moeten knippen?”.

Natuurlijk reageerden heel wat fans van de film enthousiast op die vraag, waardoor Lin-Manuel Miranda al snel zijn Word-documenten met de wereld deelde in een lange thread over de ontbrekende delen in All Of You.

(lees verder onder de tweets)

Weetjes

Daarnaast deelde de componist ook nog een aantal kladversies en behind the scenes-verhalen. Zo postte hij de allereerste versie van het lied Dos Oruguitas met de Engelse vertaling erbij “voor de niet-Spaanssprekende leden van het creatieve team”. Dankzij die tekst weten we nu wat de exacte betekenis van het lied is en dat “Dos Oruguitas” dus eigenlijk gewoon “twee rupsen” betekent. Dos Oruguitas is ook de song die naar de Oscars is gestuurd.

Toch blijft We Don’t Talk About Bruno zonder twijfel dé ontdekking in deze film. Het lied klom nu zelfs naar de allerhoogste plek in de Billboard-lijsten en is daarmee een van de best scorende Disneysongs ooit. Maar het had geen haar gescheeld, of het lied had er anders uitgezien. Uit een andere tweet blijkt dat Lin-Manuel Miranda uiteindelijk voor de naam Bruno heeft gekozen, nadat regisseur Jared Bush hem een lijst met namen doorstuurde.

Encanto is te bekijken via Disney+. Heb je nog geen abonnement?  Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...