‘Luca’ is meest gestreamde film van 2021

Hoewel 2021 er nu wel al een tijdje opzit, blijven er toch nog lijstjes binnenstromen. Uit het laatste lijstje, dat werd gedeeld door Deadline, blijkt nu dat de Pixarfilm Luca de meest gestreamde film van het jaar was. De animatieprent behaalde meer dan 10 miljard (!) kijkminuten in de Verenigde Staten.

Rond de zomer van 2021 kwamen Pixar en Disney met een nieuwe film, Luca. Hoewel de film eerst in de cinema’s te zien zou zijn, was dat uiteindelijk niet het geval en verscheen die meteen op Disney+. Dat bleek een gouden zet te zijn, want daardoor werden alle kijkcijfers als streamingcijfers geteld. Daarmee behaalt Luca nu dus ook de titel van meest gestreamde film van 2021, volgens Deadline.

Silenzio, Bruno

De film Luca gaat over een jongetje, Luca, die als zeemonster opgroeit bij zijn familie in de oceaan. Als hij op een dag ontdekt dat er ook buiten het water nog een volledige wereld is, wil hij die graag gaan ontdekken. Maar zijn ouders verbieden hem om ook maar één stap uit de zee te zetten. Uiteindelijk vlucht Luca weg van zijn familie en gaat hij op avontuur in ‘de bovenwereld’, waar hij Alberto leert kennen. Samen gaan ze op pad in een Italiaans stadje en proberen ze te ontdekken wat zo’n mensenleven allemaal te bieden heeft.

Doorheen de zomer was Luca een grote hit op o.a. TikTok. De uitspraak Silenzio, Bruno was er vaak op terug te vinden en werd zelfs in combinatie met Chiquitita van ABBA, één van de meest gebruikte sounds op de app. Ook de geruchten rond de geaardheid van beide personages zorgden ervoor dat de film een wereldwijde hit werd en dus meer dan 10 miljard kijkminuten wist te scoren. De populaire film Encanto, die pas op 24 december 2021 uitkwam op Disney+, zal wel eens de opvolger kunnen worden.

Bekijk de trailer van Luca hieronder:

Heb je nog geen abonnement op Disney+? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...