Disney werkt aan live action-remake van ‘De Aristokatten’

Het zal voor velen niet als een verrassing komen, maar Disney is druk in de weer met de productie van een nieuwe live action-film. Na films als Beauty and the Beast, The Lion King en Aladdin, is het nu de beurt aan De Aristokatten (of The Aristocats in het Engels). Wanneer de film precies zal uitkomen, is nog niet bekend.

Disney stopt de laatste jaren heel wat geld in nostalgie. Nadat het al live action-remakes maakte van onder andere Beauty and the Beast, The Lion King en Aladdin, voegt het binnenkort nog een film toe aan dat lijstje. Het miljoenenbedrijf zal namelijk beginnen met de productie van De Aristokatten. Dat bevestigd ComicBooks.com.

Uitdaging

Terwijl in Beauty and the Beast en Aladdin de focus vooral op mensen lag, was dat in The Lion King niet meer het geval. Dat was voor sommigen al een reden om een beetje sceptisch tegenover de film te staan. Maar toch bleek de film over Simba’s avonturen de meest succesvolle van alle live action-remakes van Disney tot dan toe. De recensies waren heel uiteenlopend, maar Disney bewees dus dat het verhaal toch goed bleef scoren bij het grote publiek. Dat hoopt het nu ook met De Aristokatten te kunnen bereiken.

De grootste uitdaging zal dus weer bij het ‘vermenselijken’ van de dieren liggen. In het verhaal van De Aristokatten ligt de focus (vanzelfsprekend) op de katten en zijn er maar een aantal mensen aanwezig. De kunst zal dus zijn om die dieren zo realistisch mogelijk te portretteren, en het dus anders aan te pakken dan in de musicalfilm Cats. Daar waren acteurs zoals James Corden en Judi Dench gewoon heel slecht verkleed en geschminkt, met als gevolg dat de film flopte. Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat het bij deze Disneyproductie wel de moeite zal zijn.

Het verhaal

Voor velen is het al een tijdje geleden dat ze De Aristokatten hebben gezien en dat is ook niet abnormaal. De originele film zag het levenslicht in 1970 en was de eerste die na het overlijden van Walt Disney uitkwam. Het volgt het verhaal van de katten van Madame. De moederkat, Duchess, leeft er met haar drie kittens: Marie, Berlioz en Toulouse. Als Madame op een dag laat uitschijnen dat ze haar volledige testament aan de katten wil overlaten, schiet dat bij butler Edgar in het verkeerde keelgat. Hij probeert dan ook zijn uiterste best te doen om de katten te laten verdwijnen.

Hoe het verhaal er in de live action-versie zal uitzien, is nog niet bekend en ook een (stemmen)cast is er nog niet. De nieuwe film zal geproduceerd worden door Gluck’s Olive Bridge Entertainment en het script ligt in handen van Will Gluck (Peter Rabbit) en Keith Bunin (Onward).

Bekijk de trailer van de originele De Aristokatten hier:

Meer
Lees meer...