Is Scar uit ‘The Lion King’ stiekem homo? Jeremy Irons geeft eindelijk duidelijkheid

Een groot Disneymysterie is eindelijk opgelost: Scar uit The Lion King is homoseksueel. Dat heeft Jeremy Irons, de acteur die zijn stem verzorgde in de originele film uit 1996, bevestigd.

Onder fans van de populaire Disneyfilms The Lion King uit 1996 bestaat al lang een theorie over de eigenlijke reden van de frustraties van Scar. Die zouden niet komen door het feit hij de troon van het koninkrijk aan zijn oudere broer Mufasa en later zijn neefje Simba moet laten. Scar zou daarentegen een stiekeme homoseksueel zijn die niet uit de kast durft komen en daarom vol frustratie zit.

House of Gucci

Die theorie kwam eerder deze week ter sprake in een gesprek dat Jeremy Irons had met Queerty TV. De 73-jarige Britse acteur was daar te gast om te spreken over zijn rol in de nieuwe film House of Gucci. Maar gastheer David Reddish wou het toch ook eens hebben over The Lion King.

“Ik heb je altijd iets willen vragen over Scar. Veel mensen zien hem als een homo die in de kast zit. Is deze gedachte ook bij je opgekomen tijdens het maken van The Lion King, of zie je het nu zo als je erop terugblikt?”, vroeg hij.

“Geen enkele twijfel”

“Tijdens het maken van de film heb ik er nooit bij stilgestaan. Maar als ik The Lion King nu bekijk, heb ik geen enkele twijfel: hij is zeker een homoseksueel en hij is miserabel omdat hij zich nog niet geout heeft. Als hij wel uit de kast was gekomen, had de wereld er helemaal anders uitgezien. Dan had hij nooit gedacht aan het overnemen van het koninkrijk en was hij gewoon gelukkig geweest met zijn partner”, is Jeremy Irons duidelijk.

Meer
Lees meer...