‘The Sea Beast’: Netflix lost trailer van nieuwe animatiefilm van de regisseur van ‘Moana’

De bekroonde regisseur van Moana en Big Hero 6 is terug. Chris Williams werkte de voorbije jaren voor Netflix aan de aankomende animatiefilm The Sea Beast, die je vanaf 8 juli op de streamingdienst kan bekijken. Nu is er alvast een eerste trailer.

De in Canada opgegroeide Amerikaanse regisseur Chris Williams (53) heeft er al een lange staat van dienst opzitten in de animatiewereld. In 1998 werd hij na zijn studies meteen gerekruteerd door Walt Disney Animation Studios. Zijn eerste project bij de wereldberoemde filmstudio was Mulan uit 1998, waarbij hij meehielp als story artist.

Het zou uiteindelijk nog tien jaar duren voor Williams zijn eerste eigen project kreeg met Bolt. Voor die film schreef hij het scenario en was hij ook de regisseur. Bolt sleepte meteen een Oscarnominatie in de wacht, die hij niet kon verzilveren. Die Oscar kreeg de regisseur wel in 2014 voor zijn volgende grote Disneyproject Big Hero 6, die hij regisseerde. Zijn laatste wapenfeit als scenarist en coregisseur bij Disney was Moana uit 2016. De jaren erna zou Williams nog kleine bijdragen leveren aan onder andere Ralph Breaks the Internet, Frozen 2 en Raya and the Last Dragon.

The Sea Beast

In 2018 verliet Chris Williams na 20 jaar Disney voor Netflix. Daar schreef hij sindsdien samen met Nell Benjamin (Legally Blonde) aan het scenario voor The Sea Beast, een film die Williams zelf regisseerde. De muziek is van de hand van Mark Mancina (The Lion King, Speed, Bad Boys, Tarzan).

The Sea Beast gaat over een tijdperk vol angstaanjagende beesten in de zeeën en helden die op die monsters jagen. Een van die helden is Jacob Holland, met de stem van Karl Urban. Hij krijgt tijdens een van zijn zeetochten de jonge, ambitieuze Maisie Brumble (Zaris-Angel Hator) mee aan boord. Holland is daar aanvankelijk allesbehalve blij mee, maar in de trailer kunnen we zien hoe beiden toch op elkaar zullen aangewezen zijn.

Bekijk hier de (Engelstalige) trailer van The Sea Beast:

The Sea Beast verschijnt in juni in een bekend aantal cinema’s en staat vanaf 8 juli op Netflix

Meer
Lees meer...