‘The Voice Kids’ zorgt voor meerdere staande ovaties in halve finale

In The Voice Kids zijn we toe aan de halve finale en dat is duidelijk te merken in het niveau. De overgebleven kandidaten strijden voor amper acht finaleplaatsen en daarvoor overstijgen ze zichzelf. Zo krijgen we maar liefst drie staande ovaties te zien.

Vorige week konden we zien hoe in de derde en laatste aflevering met Knockouts de laatste halve finalisten van The Voice Kids gekozen werden. Daardoor heeft iedere coach nu nog vier ijzers in het vuur en dat aantal zal vrijdagavond gehalveerd worden.

Laura

De zestien overgebleven kandidaten verschijnen individueel op het podium en daarna is het aan hun coaches om te kiezen wie doorgaat naar de finale. De topprestaties van de talenten zorgt daarbij voor heel wat moeilijke keuzes. “Wat voor een team heb ik dit jaar? Ik heb tranen in mijn ogen omdat ik zo fier ben”, horen we Laura Tesoro zeggen.

Laura werkte dan, net als haar collega-coaches, de voorbije tijd heel hard samen met haar team om zich zo goed mogelijk klaar te stomen. “Ik vind het superbelangrijk om een safe space te creëren. Door dingen te durven, uit te proberen en risico’s te nemen, ontstaan vaak de mooiste dingen”, legt ze uit.

Omgekeerd

Pommelien probeert haar team te trainen met een creatieve brainstorm. “We gaan moodboards maken. De hele picture rond het optreden is belangrijk om jezelf volledig te kunnen inleven in de song”, legt ze uit. Bij Coely krijgen haar overgebleven talenten dan weer een optreden van haar te zien, want zij keert de rollen om.

Ook Metejoor trekt er met zijn jongeren op uit en dat zorgt voor enkele indrukwekkende optredens. “The sky is the limit. Als jullie dit nu al kunnen met jullie stem, dan vraag ik me af wat er nog allemaal gaat gebeuren”, klinkt het bewonderend.

Luister hier naar Sid (Team Metejoor) in The Voice Kids:

The Voice Kids is elke vrijdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...