Thibaut Courtois wil niet meer keepen onder bondscoach Domenico Tedesco

De kogel is door de kerk. Keeper Thibaut Courtois (32) zal niet meer te zien zijn als Rode Duivel zolang Domenico Tedesco coach is. Dat liet hij gisteren op sociale media weten. Met dat statement maakt de keeper een einde aan de maandenlange soap die startte met een kapiteinsband voor Romelu Lukaku.

Na een teleurstellend EK en een lang uitgestelde evaluatie van huidige bondscoach Domenico Tedesco, hebben de fans van de Rode Duivels gisteren opnieuw een teleurstelling moeten slikken. Hoewel velen al dachten dat Thibaut Courtois niet meer zou terugkeren onder Tedesco, heeft hij dat nu ook officieel bekendgemaakt. Of dat een invloed zal hebben op de toekomst van de bondscoach, valt af te wachten.

Relletje

Hoewel Thibaut Courtois al 102 wedstrijden speelde voor de Belgische nationale ploeg en er jarenlang een van de sterkhouders was, was er na zijn meest recente interland, die ondertussen al dateert van vorig jaar, een relletje. Omdat Romelu Lukaku voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk boven hem werd gekozen als kapitein verliet hij toen de selectie. Naar eigen zeggen had Courtois toen last van een blessure, maar bondscoach Domenico Tedesco ontkende dat.

Iets later liep de doelman van Real Madrid namelijk een zware knieblessure op, waarmee hij meteen heel het seizoen miste. Ook net voor het EK bevestigde de keeper nogmaals dat hij nooit op tijd fit zou geraken voor het EK. Dat statement was wel nog weinig waard nadat Courtois met Real Madrid schitterde in de finale van de Champions League enkele weken voor dat Europees kampioenschap. De brug tussen de keeper en coach Tedesco leek voorgoed verbrand.

“Geen vertrouwen”

Na enkele maanden onzekerheid, kwam Thibaut Courtois gisteren met een statement. Daarin maakt hij duidelijk dat hij niet meer te zien zal zijn als Rode Duivel zolang Domenico Tedesco aan het roer staat. “Jammer genoeg, na de gebeurtenissen met de coach en na veel nadenken, heb ik beslist om niet terug te keren bij de nationale ploeg onder het huidige management”, valt er te lezen.

“Ik accepteer mijn deel van de verantwoordelijkheid in deze zaak. Alleen, kijkend naar de toekomst, zou mijn gebrek aan vertrouwen in hem niet bijgedragen hebben aan de noodzakelijke sfeer van hartelijkheid.” Afhankelijk van hoelang Tedesco nog aanblijft, is het dus nog niet duidelijk of Courtois in zijn carrière nog in een Belgisch shirt te zien zal zijn.

Meer
Lees meer...