‘Tiger King’ Joe Exotic probeert op de valreep gratie te krijgen bij Donald Trump

Joe Exotic, de zelfverklaarde Tiger King, heeft een nieuwe poging ondernomen om gratie te krijgen. Hij probeert nu om op de valreep nog vrijgesproken te worden door huidig president Donald Trump, die op 20 januari vervangen zal worden door Joe Biden.

Ooit waren ze nog tegenstanders bij de presidentsverkiezingen, maar nu hoopt Joe Exotic een dienst te krijgen van Amerikaans president Donald Trump. Exotic probeert nu al een tijd uit de gevangenis te komen, waar hij een straf van 22 jaar uitzit voor het plotten van een moord op zijn aartsrivale Carole Baskin. Daarnaast werd hij vervolgd voor het mishandelen van tijgers en andere katachtigen in zijn zoo.

Gratie

De Amerikaanse president Donald Trump heeft nog één maand de tijd om gratie te verlenen aan gevangenen en daarbij ruikt Joe Exotic zijn kans. De Tiger King heeft zijn verzoek tot gratie ingediend bij de bevoegde instanties en hoopt dat Trump in zijn laatste maand als president zijn straf zal kwijtschelden.

Het is niet de eerste keer dat Joe probeert om vrij te komen. Zo schreef hij eerder dit jaar al een brief aan Donald Trump om gratie te vragen. Die werd hem toen geweigerd. Daarna waagde hij zijn kans bij Kim Kardashian, die eerder al enkele gevangenen vrij wist te krijgen. Maar ook dit had niet het verhoopte resultaat. Daarom doet Joe nu dus zijn ultieme poging bij Donald Trump. De advocaat van Joe Exotic ziet z’n kansen deze keer goed in. “Veel mensen hebben al publiekelijk gezegd dat ze het niet eens zijn met de veroordeling en de straf van Joe Exotic. Daarbij zijn ook familieleden van de president. Donald Trump Jr. heeft al opgeroepen voor de vrijlating van Joe Exotic.”

Donald Trump Jr.

De zoon van Donald Trump, Donald Trump Junior, heeft in april inderdaad gezegd dat hij een voorstander is van de vrijlating van Joe Exotic. Hij deed dat op de radiozender SiriuxXM nadat hij Tiger King op Netflix had gebingewatched. Hij had daarbij wel niet de meest gerechtvaardigde argumenten. “Ik sta achter zijn vrijlating, maar vooral voor de meme.”

Daarbij liet hij ook weten dat hij niet denkt dat Joe Exotic volledig onschuldig is, maar “we stoppen deze man voor 30 jaar weg, dat voelt nogal agressief.”

Meer
Lees meer...