Tiger King-Joe Exotic kondigt verloving aan met nieuwe partner die hij in de gevangenis leerde kennen

Joe Exotic heeft bekendgemaakt dat hij binnenkort opnieuw in het huwelijksbootje zal stappen. Zijn verloofde is ene John Graham, een man die de Tiger King in de gevangenis leerde kennen. Voor Joe en John kunnen trouwen, moet Joe Exotic wel nog de scheiding met zijn echtgenoot Dillon Passage officieel maken.

Het liefdesleven van Joe Exotic is al even turbulent als de rest van zijn leven. Voor de gebeurtenissen in de realityreeks Tiger King had hij relaties met Brian Rhyne, die in 2001 stierf aan de gevolgen van HIV, en J.C. Hartpence, die ondertussen veroordeeld is voor moord en kindermisbruik.

In de Netflixreeks krijgen we te zien hoe Joe Exotic in 2013 een officieus huwelijk heeft met zowel John Finlay als Travis Maldonado. Lang duurt de relatie met die eerste daarna echter niet meer, waarna hij officieel trouwt met Maldonado. De toenmalige zoo-eigenaar verandert daarbij zijn naam ook van Joseph Schreibvogel naar Joseph Maldonado. In oktober 2017 schiet Travis zichzelf echter per ongeluk dood.

Dillon Passage

Enkele maanden later vindt Joe Exotic opnieuw de liefde, deze keer bij de jonge Dillon Passage. De twee trouwen al snel, met Maldonado’s moeder als een van de getuigen. Enkele maanden later wordt Joe opgepakt voor dierenmishandeling en poging tot het laten vermoorden van zijn aartsrivale Carole Baskin. Hij wordt veroordeeld en zit sindsdien een gevangenisstraf uit.

Iets meer dan een jaar geleden maakten Joe Exotic en Dillon bekend te willen scheiden. Terwijl dat aanvankelijk nog vriendschappelijk leek te gebeuren, is de verstandhouding tussen de twee ondertussen heel wat minder goed. Volgens de website TMZ omschrijft Joe zijn aanstaande ex als iemand “egoïstisch en jonger … die beroemd wil zijn”.

John Graham

Dat laatste blijkt uit een brief die Joe Exotic vanuit zijn cel schreef. In die brief – die TMZ kon bemachtigen – verklaart de Tiger King ook zijn liefde aan John Graham, waarmee hij al sinds augustus verloofd is. De twee leerden elkaar in de gevangenis kennen. Joe omschrijft John als het tegenovergestelde van zijn huidige echtgenoot Dillon. “Hij is heel romantisch en zorgzaam. John spreekt als iemand die 400 jaar oud is en beoefent hekserij. De liefde tussen ons is iets wat ik nog nooit heb gevoeld”, schrijft hij is de opvallende brief.

John zou ondertussen vrijgelaten zijn uit de gevangenis, maar de twee bellen en schrijven elkaar wel constant. Voor Joe Exotic en John Graham kunnen trouwen, moet de scheiding met Dillon Passage officieel afgerond zijn. Uit de brief blijkt dat dat niet zo eenvoudig is als het lijkt. Joe Exotic beschuldigt zijn ex namelijk van “afpersing” en zegt dat hij probeert bezittingen van hem te verkrijgen via de scheiding.

Meer
Lees meer...