‘Tiger King’ Joe Exotic krijgt (lichte) strafvermindering

Joe Exotic, die wel leerden kennen in de Netflixreeks Tiger King, zit momenteel zijn gevangenisstraf uit voor het plannen van de moord op zijn aartsvijand Carole Baskin. Oorspronkelijk kreeg Exotic een gevangenisstraf van 22 jaar, maar die is nu – een beetje – ingekort.

Joe Exotic, die eigenlijk Joseph Maldonado-Passage heet, heeft een kleine slag thuisgehaald. Zijn straf werd namelijk ingekort nadat de zaak in juli vorig jaar opnieuw geopend werd. Al had hij waarschijnlijk op een grotere strafvermindering gehoopt.

21 jaar

De gevangenisstraf van de voormalige dierentuinuitbater werd namelijk ingekort naar 21 jaar. Dat is één jaar minder lang dan zijn oorspronkelijke straf. Joe Exotic kreeg zijn oorspronkelijke vonnis in 2020 voor het inhuren van een huurmoordenaar om zijn aartsvijand Carole Baskin uit de weg te ruimen. Daarnaast werd hij ook vervolgd voor dierenmishandeling. Zo zou Joe Exotic tijgers vermoord hebben om plaats te maken voor andere katachtigen in zijn dierenpark.

Volgens de advocaten werd er bij de oorspronkelijke rechtszaak een fout gemaakt, waardoor de zaak dus opnieuw voor de rechter kwam. Deze keer ging het om het federale gerechtshof. Die oordeelde opnieuw dat Exotic schuldig is, maar gaven hem wel een gevangenisstraf van één jaar minder.

Vorig jaar verscheen het tweede seizoen van Tiger King op Netflix. Daarin volgden we enkele van de (gefaalde) pogingen van Exotic om vrij te komen.

Meer
Lees meer...