Left Right
scrollTop top

‘Tiger King’: Wat is er gebeurd met de zoo van Joe Exotic?


Joe Exotic
© Bron: Isopix

Joe Exotic zit in de cel en het dierenpark is in handen van zijn rivale Carole Baskin. Maar hoe is het momenteel gesteld met het dierenpark?

Tiger King was wellicht dé hype van 2020. Mede door Covid-19 werd de serie vlot verslonden op Netflix en Joe Exotic, die centraal stond, werd in geen tijd een cultfiguur. Op het einde van de reeks zien we dat Joe Exotic naar de cel gaat (waar hij geen gratie kreeg van Donald Trump). Maar wat is er met de zoo gebeurd? En wat met al zijn exotische dieren die er een verblijf hadden?

Carole Baskin eigenares

Louis Theroux, befaamd Brits documentairemaker, is momenteel bezig met de opnames van zijn documentaire over Joe Exotic. In Shooting Joe Exotic is te zien dat de Greater Wynnewood Exotic Animal Park, ofte G.W. Zoo, er verlaten bijligt. Na zijn veroordeling liet Joe Exotic het eigenaarschap na aan zijn vriend Jeff Lowe. Al besliste de rechtbank later dat Carole Baskin, de rivale van Joe, dat eigenaarschap in handen moest krijgen. Baskin is een reden waarom Joe Exotic in de cel zit, omdat er werd aangetoond dat hij een huurmoordenaar had proberen in te huren om haar te vermoorden.

Zelf schade aangericht

In Theroux zijn docu zie je dat er mensen niet akkoord waren met Baskin als eigenares. Ze namen het heft in handen en begonnen eigenhandig de zoo te vernietigen. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Joe Exotic en Jeff Lowe zelf verantwoordelijk zijn voor de schade. Als wraak op de beslissing van de rechtbank. Door de grote schade die is aangericht aan de zoo en het slechte management voor Baskin kon overnemen, is de zoo nu permanent gesloten voor het publiek. De grootste klap is hier voor de dieren in het park, die al niet bepaald goed werden behandeld onder Joe Exotic.

Joe minder in de schrijnwerpers

In Tiger King kan je zien hoe hard de rivaliteit tussen Joe en Baskin is. De roots van die rivaliteit liggen echter al veel dieper dan wat er in Tiger King te zien is. Louis Theroux sprak in 2011 al met Joe Exotic en toont in Shooting Joe Exotic een minder eenzijdige kant van het verhaal. Hij laat Baskin haar verhaal doen en probeert minder Joe zelf in de schijnwerpers te plaatsen. De documentaire is momenteel enkel in het Verenigd koninkrijk te bekijken. Een datum van release op een streamingdienst is er nog niet.

Kijk hier naar de trailer van Theroux zijn documentaire.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…