‘Tiger King’ Joe Exotic gaat scheiden van zijn man Dillon

Een jaar geleden maakten we kennis met Tiger King Joe Exotic en zijn omgeving. Zo leerden we ook zijn echtgenoot Dillon Passage kennen. Op het einde van de reeks kwamen we echter te weten dat de zelfverklaarde Tiger King nu een gevangenisstraf uitzit. Daardoor leeft het echtpaar al 2,5 jaar apart van elkaar. En dat weegt duidelijk op hun relatie.

Joe Maldonado-Passage (58) aka Joe Exotic aka de Tiger King gaat scheiden van zijn echtgenoot Dillon (24). Dat liet Dillon weten via Instagram. Op dit moment zit de excentrieke dierentuineigenaar een gevangenisstraf van 22 jaar uit voor dierenmishandeling en het plotten van een moord op zijn aartsrivale Carole Baskin. Hij probeerde al verschillende manieren om vrij te komen, maar die leverden voorlopig nog niets op.

Scheiding

Negen maanden voor Joe Exotic in de gevangenis belandde, stapte hij in het huwelijksbootje met Dillon. Maar ondertussen moeten de twee het dus al 2,5 jaar zonder elkaar doen. En dat zorgt ervoor dat hun relatie onder druk kwam te staan. Nu er ook nog steeds geen zicht is op een vervroegde vrijlating van Joe, beslist het koppel om te scheiden.

In een post op Instagram geeft Dillon meer uitleg. “In november 2017 leerde ik Joe kennen toen ik door een moeilijke periode ging in mijn leven. Na amper negen korte maanden werd hij gearresteerd. En nu leven we al 2,5 jaar apart. Ik ben altijd aan z’n zijde blijven staan en ik zal voor altijd van hem houden en hem steunen.” Maar nu zal hij dat niet meer als zijn echtgenoot doen. Als reden geeft hij enerzijds het feit dat ze al zo lang apart leven en anderzijds de manier waarop hij plots onder het oog van de camera’s leeft. Dat alles werd Dillon uiteindelijk te veel, waardoor hij – na overleg met Joe – besliste om te scheiden.

“Joe en ik gaan scheiden. Dit was geen makkelijke keuze om te maken, maar we begrijpen allebei dat deze situatie niet eerlijk is voor ons beiden. Geen van ons beiden verwachtte dat dit zou gebeuren en we gaan het dag op dag bekijken. We zijn nog steeds vrienden en hopen dat we dat ook kunnen blijven. Joe zal in mijn leven blijven en ik zal mijn best doen om hem te blijven steunen tijdens zijn rechtszaken.” Dillon laat ook weten dat dit het laatste is dat hij over de zaak wil zeggen. “Ik voel me niet verplicht om alles wat er in mijn leven gebeurt met de wereld te delen. Ook al deelt Joe graag zijn verdriet via sociale media, volgens mij is dat niet de gezondste manier om privézaken te regelen.”

Bekijk hier de post van Dillon op Instagram:

Tiger King is nog steeds te vinden op Netflix. Hier vind je onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...