Joe Exotic lanceert schoenenlijn om éénjarig bestaan van ‘Tiger King’ op Netflix te vieren

Her is bijna niet te geloven, maar het is al exact één jaar geleden dat Netflix de veelbesproken docureeks Tiger King: Murder, Mayhem and Madness lanceerde op zijn streamingnetwerk. Ondertussen is er veel de hoofdpersonages al veel gebeurt, maar toch blijven ze tot de verbeelding spreken. Hoofdrolspeler Joe Exotic, die zelf nog steeds achter de tralies, vierde dit jubileum met een zelf ontworpen schoenencollectie.

De schoenencollectie van Joseph Allen Maldonado-Passage, of kortweg Joe Exotic, maken deel uit van een collectie van streetwear-kledingmerk Odaingerous. De drie modellen hebben uiteraard de nodige goudaccenten, leer en – onontbeerlijk – dierenprint.

Opvallende naamgeving

De namen van de schoenen zijn verder ook een weinig verhullende verwijzing naar de onopgeloste verdwijning van de ex-echtgenoot van Carole Baskin, de aartsvijand van Joe Exotic. De Revenge Exotic 1 is een klassieke tennisschoen met extra veel gouden accenten. Daarnaast heb je ook de Dapper Don en de Dakker Don Trainer. Die laatste is een stuk hoger. Als je weet dat de verdwenen ex-man van Carole Baskingdie zij volgende de geruchten zou vermoord hebben – Don Lewis heeft, is het niet ver zoeken naar de verwijzing hier.

De schoenencollectie is wel enkel voor de echte fans, want met respectievelijk 252, 219 en 249 dollar zijn de schoenen allerminst goedkoop. Wel worden ze – eens ze weer in voorraad zijn – gratis geleverd aan EU-landen. Voor de geld krijg je overigens ook een speciale doos met een dierenprint op.

De Revenge Ecotic 1, Dopper Dan en Dopper Dan Trainer – Bron: Odaingerous

Boxershorts

Het is niet de eerste keer dan Joe Exotic een ‘mode-item’ op de markt brengt. Om de tweede verjaardag van zijn arrestatie te vieren, kwam hij namelijk met een ondergoedlijn. Die iets goedkopere producten waren verkrijgbaar vanaf september vorig jaar, maar waren onmiddellijk uitverkocht. Benieuwd of het met de schoenencollectie van Joe Exotic ook zo loopt.

Meer
Lees meer...