Left Right
scrollTop top

Joe Exotic uit ‘Tiger King’ overgebracht naar andere gevangenis met gespecialiseerd medische faciliteit voor kankerbehandeling


Joe Exotic tiger King 2013
© Joe Exotic – Bon: Nate Billings/The Oklahoman/Imagn/USA Today Network/Sipa USA/Isopix

Het lijkt de slechte kant uit te gaan met de gezondheid van ‘Tiger King’ Joe Exotic. De 58-jarige voormalige dierentuineigenaar kreeg een half jaar geleden de diagnose prostaatkanker en is daarvoor in behandeling. Om betere hulp te krijgen is Joe Exotic vorige week overgeplaatst naar de federale gevangenis van Butner, North-Carolina, waar de medische afdeling gespecialiseerd is in oncologie.

In maart van dit jaar kwam Joe Exotic – die we allemaal kennen van de berichte Netflixreeks Tiger King en eigenlijk Joe Maldonado-Passage heet – met het nieuws naar buiten dat er vergevorderde prostaatkanker was vastgesteld. Hij vroeg toen nogmaals gratie, maar opnieuw werd die vraag geweigerd.

Sindsdien wordt Joe Exotic behandeld op de medische afdeling van Fort Worth in Texas, de gevangenis waar hij al enige tijd verblijft. Daar zit hij een gevangenisstraf van 22 jaar uit voor het plannen van de moord op zijn rivale Carole Baskin en voor 17 federale aanklachten voor dierenmishandeling.

Gespecialiseerd in oncologie

Omdat de situatie van Joe Exotic nu blijkbaar achteruit is gegaan, is beslist om de 58-jarige gevangene naar een meer gespecialiseerde medische afdeling van een federale gevangenis over te brengen. Het gaat om de gevangenis Butner in Durham County, North Carolina. Hun Federal Medical Center wordt beschouwd als een van de beste van de Verenigde Staten en is gespecialiseerd in oncologie. Hoe de toestand van Joe Exotic nu is, is niet bekend.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…