‘Tiger King 2’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar het tweede seizoen van Tiger King. De reeks gaat daarbij verder in op de situatie nadat Joe Exotic in de gevangenis belandde. Hij doet er alles aan om vrij te komen, maar ondertussen gaat ook het leven in de zoo verder. Het tweede seizoen van Tiger King zal ook verder ingaan op de verdwijning van de eerste echtgenoot van Carole Baskin, Don Lewis.

Het eerste seizoen van Tiger King, dat toen eigenlijk Tiger King: Murder, Mayhem and Madness heette, werd een onverwacht succes voor Netflix. De reeks verscheen toen net wanneer verschillende landen voor de eerste keer in lockdown gingen en groeide zo uit tot dé reeks bij uitstek om die lockdown draaglijk te maken. Maar na het eerste seizoen bleven er nog een heel aantal vragen onbeantwoord. Daarom kan je sinds vandaag kijken naar het tweede seizoen van de reeks, dat de kortere naam Tiger King 2 kreeg.

Tiger King 2

We kregen al een trailer voor het tweede seizoen van Tiger King te zien. Daarin werd duidelijk dat we de vele pogingen van Joe Exotic om vrij te komen te zien zullen krijgen. Zo probeerde de excentrieke dierentuindirecteur onder andere om vrij te komen door gratie te vragen aan voormalig Amerikaans president Donald Trump.

Maar ook in de zoo gaat het leven verder. Die zoo is nu in handen van Jeff Lowe, maar dat zorgt er niet voor dat alles daar nu rustig verloopt, integendeel. Lowe noemt zichzelf “rijker dan God” en houdt er een decadente levensstijl op na. Daarnaast gaat het seizoen ook opnieuw verder in op de verdwijning van Don Lewis, waarbij andere pistes onderzocht werden.

Rechtszaak Carole Baskin

Carole Baskin en haar echtgenoot Howard deden na het verschijnen van de trailer nog een poging om het tweede seizoen van de reeks tegen te houden. Het echtpaar beweerde dat ze enkel toestemming hadden gegeven om in het eerste seizoen te verschijnen. Daarom eisten ze dat hun beelden uit het seizoen werden geknipt.

Maar Netflix kwam al snel met een reactie, waarbij ze bewezen dat Carole en Howard Baskin nergens getekend hadden om enkel in één seizoen te verschijnen. Daarom kon het seizoen vandaag dus – in ongewijzigde vorm – verschijnen op de streamingdienst.

Bekijk hier nog eens de trailer van het tweede seizoen van Tiger King:

https://youtu.be/pT4NYto3abM

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...