Left Right
scrollTop top

Netflix kondigt ‘Tiger King 2’ aan en Carole Baskin is razend door verwijzing naar haar verdwenen ex-man


Tiger King 2 teaser Netflix
© Netflix

Het langverwachte tweede seizoen van Tiger King zal naar alle waarschijnlijk nog dit jaar op Netflix verschijnen. Dat maakte de streamingdienst zelf bekend met een video waarin heel wat geplande true crime series aangekondigd worden. In die trailer is ook een kort beeld te zien van Tiger King 2, maar wat we daar zien is alvast niet naar de zin van Carole Baskin, de aartsvijand van Joe Exotic in het eerste seizoen van de beruchte docureeks.

Zelden is de release van de reeks zo goed getimed geweest als die van Tiger King: Murder, Mayhem, and Madness. De true crime docu verscheen namelijk halverwege maart 2020 op Netflix, exact het moment waarop een groot deel van de wereld een eerste keer in lockdown ging door de coronapandemie.

De docureeks over de extravagante dierentuineigenaar Joe Exotic deed kijkers van de ene verbazing in de andere vallen. Vooral zijn steeds meer escalerende vete met de vermeende dierenrechtenactiviste Carole Baskin was de rode draad door Tiger King.

Joe Exotic nog steeds in gevangenis

Sinds heel de wereld het verhaal van de twee aartsvijanden kent, is het leven van beide hoofdrolspelers echter een compleet andere richting uitgegaan. Joe Exotic zit namelijk nog steeds in de gevangenis, ondanks zijn verwoede pogingen om gratie te krijgen van de vorige Amerikaanse president Donald Trump. Ondertussen is hij ook gescheiden van zijn man Dillon Passage, zag hij zijn zoo in de handen vallen van zijn aartsrivale Carole Baskin en is er bij hem prostaatkanker vastgesteld. Baskin zelf daarentegen is nog steeds bezig in haar zoo en met haar werk als dierenrechtenactiviste.

Bovendien wil die laatste niets meer te maken hebben met de makers van Tiger King omdat ze vindt dat ze voorgelogen is over het soort serie waaraan ze meewerkte. “Ik weet niet hoe ze een Tiger King 2 hebben gemaakt nu Joe Exotic ​​in de gevangenis zit en ik weiger opnieuw mee te doen”, schreef de eigenaar van Big Cat Rescue, die eraan toevoegt dat ze aan de producers van Tiger King heeft gevraagd haar niet meer te bellen.

Verdwijning van ex-man

Na het zien van de teaser van Tiger King 2 zal Carole Baskin alvast niet van gedacht zijn veranderen. Hoewel we in totaal maar iets meer dan tien seconden te zien krijgen, is er een één kort beeld dat voor ophef zorgt. We zien namelijk even een billboard in beeld waarop een beloning van 100.000 dollar (85.000 euro) wordt beloofd voor wie een tip heeft over wie Don Lewis heeft ‘vermoord’.

Ter herinnering: Don Lewis was van 1991 tot zijn mysterieuze verdwijning in 1997 de echtgenoot van de 23 jaar jongere Carole Baskin. Veel vrienden en familieleden van Don Lewis riepen van bij het begin dat Don Lewis door Baskin vermoord was en aan een van haar tijgers was gevoerd om het lijk te doen verdwijnen. Bewijzen werden er echter nooit gevonden en in 2002 is Don Lewis officieel doodverklaard.

Releasedatum?

Tiger King 2 belooft dus “net zoveel chaos en waanzin” te bevatten als het eerste seizoen, zoals Netflix het zelf aankondigde op Twitter. Wanneer de reeks precies gereleaset zal worden, is nog niet geweten. De nieuwe berichten bevestigen wel eerdere geruchten dat dit niet lang meer op zich zal laten wachten.

Bekijk hier de trailer van Netflix met onder andere Tiger King 2

Zoek je ondertussen iets anders om te bekijken? Ga dan zeker eens naar onze lijst met de 50 beste series op Netflix.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…