Left Right
scrollTop top

‘Tiger King’ Joe Exotic heeft prostaatkanker en vraagt nogmaals presidentiële gratie


Joe Exotic gevangenis
© Bron: Santa Rose County Jail Milton/AP

Joe Exotic, bekend van de Netflix-documentaire Tiger King, heeft bekendgemaakt dat hij prostaatkanker heeft. Hij richt zich daarbij ook op de Amerikaanse president Joe Biden voor gratie, zodat hij “goede medische zorg” kan krijgen.

Het gaat niet goed met Joe Exotic (58), die eigenlijk Joseph Maldonado-Passage heet. De ster van de docureeks Tiger King: Murder, Mayhem and Madness op Netflix heeft namelijk vrijdag op Twitter laten weten dat hij protstaatkanker heeft. “Mijn lichaam is moe, ik ben veel gewicht verloren, de zweren in mijn mond zijn niet meer onder controle en ik geef meer over dan ik eet”, schrijft hij erbij.

Donald Trump

In een volgende post vraagt de voormalige dierentuineigenaar gratie aan president Joe Biden. “Ik wil niemands medelijden. Wat ik nodig heb, is dat de wereld helpt om president Biden, vicepresident Harris en de procureur-generaal te overtuigen om te luisteren naar het bewijs van mijn ziekte zodat hij het pardon kan ondertekenen dat Trump achterliet. Dan kan ik naar huis gaan en de juiste medische zorg en goed voedsel krijgen”, besluit Joe Exotic waarna hij iedereen dankt voor alle liefde en steun.

Het is niet de eerste keer dat de Tiger King vraagt om presidentiële gratie. Eerder richtte hij zich meermaals tot Donald Trump en schakelde hij daarvoor zelfs Kim Kardashian in. Die oproepen bleven echter allemaal zonder gevolg. Volgens Joe Exotic kwam dat omdat hij “te onschuldig en te homo” is. Nu hij ziek is, hoopt Joe op een andere uitkomst.

22 jaar

Joe Exotic zit op dit moment een gevangenisstraf uit van 22 jaar voor het plannen van de moord op zijn rivale Carole Baskin en voor 17 federale aanklachten voor dierenmishandeling.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…