Left Right
scrollTop top

Tijd om te verhuizen naar het buitenland! Een Zwitsers bergdorp betaalt je meer dan 20.000 euro als je intrekt


Tijd om te verhuizen naar het buitenland! Een Zwitsers bergdorp betaalt je meer dan 20.000 euro als je intrekt

Is het altijd je droom geweest om tussen groene valleien en mooie landschappen te wonen? Dan is nu het moment om te verhuizen. Albinen, een klein dorpje in Zwitserland, geeft je 21.500 euro als je naar daar verhuist. Zwitserland, here we come!

In het dorp Albinen willen ze de uittocht van de bevolking opvangen. Onlangs zijn drie families vertrokken uit het dorp waardoor een school moest sluiten. Nadien moesten de kinderen naar een andere school, die een lange busrit ver was. Burgemeester Beat Jost zat met zijn handen in de haren, maar kwam toch op een topidee om het probleem aan te pakken.

Ka-ching!

Vandaag wonen er nog 240 mensen in Albinen, maar binnenkort misschien terug veel meer. Om nieuwe inwoners aan te trekken, besloot de gemeente om elke volwassene die wil intrekken liefst 21.500 euro te geven. Met andere woorden, een koppeltje zou zo’n 40.000 euro kunnen ontvangen om in dit dorp te wonen.

Volgens de burgemeester is Albinen rustig, is er frisse lucht, schijnt de zon in overvloed en is het uitzicht adembenemend. Maar wacht, er is meer … Het dorp ligt 6 kilometer van Leukerbad, een kuuroord! Daarnaast is Albinen ook maar een half uur rijden van Sion en Visp, twee grote steden waar werkgelegenheid is.

Voorwaarden

Deze speciale maatregel volgde nadat er een petitie werd ondertekend door 94 mensen van de gemeente. Zij vroegen om een actief beleid te voeren en dat kregen ze. Maar als je wil profiteren van het aanbod, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Volwassenen moeten jonger zijn dan 45 jaar en minstens tien jaar blijven wonen in de gemeente. De burgemeester van de gemeente zei dat een huis minstens 200.000 Zwitserse frank (ongeveer 172.100 euro) kost. Klein detail: het moet je vaste woning worden, geen tweede woning. Albinen wil ook geen aanbiedingen van vastgoedcomplexen ontvangen.

Youtube

Zo ziet het magische Albinen eruit:

Tijd om te verhuizen?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396