TikTok geeft nieuw leven aan de ‘Footloose Drop’ uit de gelijknamige film

Een nieuwe week, een nieuwe hype op TikTok. En deze keer gaan de gebruikers de nostalgische tour op. De app staat namelijk vol met de Footloose Drop, dat is de bekende dansmove uit de gelijknamige film uit 1984. Zelfs acteur Kevin Bacon waagde zich eraan, al ging het bij anderen vaak toch de mist in.

Nostalgie werkt. Dat bewees de serie Stranger Things laatst nog door de jaren ’80-hit Running Up That Hill terug naar de hitlijsten te brengen. Het lied van Kate Bush deed het nadien ook goed op TikTok, al is dat niet de enige hype uit de jaren ’80 die nu op de app circuleert. Er is namelijk ook de Footloose Drop-challenge. Daarbij doen TikTokkers de legendarische drop uit de film.

Footloose

De film Footloose is al sinds zijn release in 1984 een echte classic. In 2011 kwam er zelfs een remake met Julianne Hough, Miles Teller en Kenny Wormald in de hoofdrollen. Kortom, iedereen die de film ooit gezien heeft, weet dat er een aantal iconische maar moeilijke dansmoves in zitten. Zo ook de Footloose Drop. En dat is de move die nu rondgaat op TikTok.

Voor de drop moet je met twee zijn, één persoon die de drop doet en één persoon die de ander tegenhoudt bij het draaien. Maar hoewel het in de film makkelijk lijkt, is het in de realiteit een pak ingewikkelder. Je moet namelijk het volledige gewicht van je danspartner met één arm dragen. En dat lukt niet bij iedereen even goed.

Maar dat de challenge op dit moment de app overheerst, valt niet te ontkennen. Zelfs acteur Kevin Bacon waagde zich er al aan. Bacon speelde in 1984 de hoofdrol in de film en zou de dansmove dus nog moeten kennen. Of hij het even vlot doet als 40 jaar geleden, dat is een ander verhaal.

Bekijk hier een compilatie van Footloose Drops (inclusief die van Kevin Bacon):

Meer
Lees meer...