Left Right
scrollTop top

Tom Holland was dronken toen hij Spider-Man redde


Spider-Man Tom Holland
© Sony & Marvel/Spider-Man

Spider-Man-acteur Tom Holland gaat nog voor minstens één Marvel-film aan spinnenwebben slingeren. Dat wisten we al. Maar nu heeft de jonge Brit ook toegegeven dat het allesbepalende telefoontje met Disney-CEO Bob Iger niet helemaal nuchter plaatsvond.

De avonturen van Spider-Man bij de andere superhelden in het Marvel-universum, gaan dan toch nog even door. En daar heeft de meest recente Spider-Man-acteur, Tom Holland, heel wat mee te maken.

Spider-Man bij Sony én Marvel

Oorspronkelijk hoort het personage Spider-Man bij Sony, maar daar hadden ze wat problemen. Ze gingen dan maar aankloppen bij Marvel (dat nu deel uitmaakt van Disney) om het personage nieuw leven in te blazen. Zo gezegd, zo gedaan: Spider-Man maakte ook deel uit van het Marvel Cinematic Universe.

Toen Sony er weer bovenop geraakte, was het plan om de superheld weer bij Marvel weg te halen. Maar daar gingen veel fans (en acteurs) niet mee akkoord. Het zou helemaal niet gepast zijn om Peter Parker zonder aanleiding uit de Marvel-verhalen weg te schrijven.

Eind september bereikten de twee bedrijven een deal. Ze zouden verder samenwerken aan films over Spider-Man en Tom Holland zou nog zeker in één MCU-film verschijnen. En dat heeft hij eigenlijk vooral aan zichzelf te danken.

Onbekende beller

Disney-CEO Bob Iger had al eens laten vallen dat het Tom Holland was die met hem contact had gezocht. Tijdens een interview in de talkshow van Jimmy Kimmel bevestigde de acteur dat. Zijn plan? Iger bedanken voor de mooie jaren die hij als Spider-Man had beleefd. (Het fragment over het Spider-Man-verhaal begint op 09:42.)

Iger zou geantwoord hebben dat hij heel graag nog eens met Holland wilde samenwerken. En daarvoor belde ie de acteur een paar dagen later voor op. Op een … beetje ongelegen moment. Tom Holland nam op dat moment namelijk deel aan een quiz met z’n familie.

Tranen

Die quiz was op café en Holland had al een paar pintjes binnen, toen hij plots gebeld werd door een onbekend nummer. Hij had naar eigen zeggen een vermoeden dat de beller wel ‘ns Bob Iger kon zijn. Z’n vader moedigde hem aan om toch de telefoon op te nemen.

Het telefoongesprek moet indruk gemaakt hebben. Of toch de emotie die Tom Holland duidelijk toonde. Volgens Bob Iger was de acteur zelfs aan het huilen! Dat ontkent Holland niet: hij vertelt dat hij enorm emotioneel was, omdat ie voelde dat er een einde aan zijn Spider-Man-periode aan het komen was.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…