Tom Parker van The Wanted overleden op 33-jarige leeftijd

Tom Parker, een van de zangers van de groep The Wanted, is op 33-jarige leeftijd overleden. In 2020 werd bij hem een hersentumor vastgesteld die niet operatief verwijderd kon worden. De zanger ging in behandeling, maar verloor nu toch de strijd tegen de ziekte.

De 33-jarige zanger Tom Parker, bekend van de groep The Wanted, is overleden aan de gevolgen van een hersentumor. In oktober 2020 liet de zanger weten dat er na een beroerte een tumor werd vastgesteld. De afgelopen maanden gaf hij geregeld updates over zijn gezondheid. De laatste update kwam in november 2021, toen liet hij nog weten dat de tumor stabiel was.

Tom Parker

Tom Parker is een Britse zanger die bekend werd als lid van de Brits-Ierse boyband The Wanted. De groep had tussen 2010 en 2014 verschillende hits, waaronder het razend populaire Glad You Came uit 2011. Daarmee brak de groep ook internationaal door. In 2014 lastte The Wanted een pauze van onbeperkte tijd in.

In 2020 kwam dan het nieuws dat er een hersentumor werd vastgesteld bij Tom Parker. De tumor werd ontdekt nadat de zanger een beroerte kreeg tijdens een reis met zijn familie. Op dat moment was de tumor al te groot om operatief verwijderd te worden. Parker ging wel in behandeling om de groei van de tumor tegen te houden. Dat leek te werken want in 2021 liet hij weten dat de situatie stabiel was. In september 2021 kwam de groep terug samen op het benefietconcert ‘Inside My Head’ dat georganiseerd werd door Tom Parker. De opbrengst van dat concert ging naar de organisaties Stand Up to Cancer en The National Brain Appeal.

Van 3 tot 17 maart 2022 hield The Wanted nog twaalf optredens in het Verenigd Koninkrijk. Tom Parker moest afzeggen voor de eerste optredens, maar bij de laatste shows was hij aanwezig. Hij kon niet rechtstaan tijdens de optredens en zat op z’n eigen troon op het podium.

De zanger deelde twee dagen geleden nog een foto van het laatste optreden, minder dan twee weken geleden, met de boodschap: “Dream team“:

Vredig ingeslapen

In een statement op Instagram laat Kelsey Hardwick, de vrouw van Tom en moeder van zijn twee kindjes, nu weten dat hij overleden is. “Het is met pijn in ons hart dat we moeten laten weten dat Tom vredig en in het bijzijn van zijn familie overleden is. Onze harten zijn gebroken. Tom was het centrum van onze wereld en we kunnen ons geen leven indenken zonder zijn aanstekelijke lach en energierijke aanwezigheid.”

Ze bedankt Toms fans die hem steunden tijdens zijn moeilijke laatste jaren en laat weten dat hij tot het laatste moment gevochten heeft.

Bekijk hier de post op de Instagrampagina van Kelsey:

Meer
Lees meer...