Topinvesteerder Peter Thiel zegt dat er maar één cryptocurrency zal overblijven en voorspelt ook welke dat zal zijn

Topinvesteerder Peter Thiel zegt dat er maar één cryptocurrency zal overblijven en voorspelt ook welke dat zal zijn

Facebookinvesteerder en PayPal-oprichter Peter Thiel heeft zijn prognose gegeven over de verdere ontwikkeling van cryptomunten. Thiel pompte al vroeg geld in bitcoin en meent dat er weinig toekomst is voor alle andere cryptocurrency. Enkel ethereum heeft volgens hem ook een kans om te overleven.

Topinvesteerder en techinsider Peter Thiel heeft in de Economic Club of New York aan Fox-journaliste Maria Bartiromo laten weten dat hij sceptisch is over andere cryptomunten dan bitcoin.

“Ik weet niet of ik mensen wel of niet moet aanmoedigen om op dit moment al die cryptomunten te kopen”, zei Thiel.

Hij verwacht dat er maar één cryptomunt zal overleven, de toekomstige digitale variant van goud: “Dat is hoogstwaarschijnlijk de bitcoin.”

“Geen betaalsysteem”

Thiel benadrukt dat het “niet over een betaalsysteem” gaat. Daarvoor is bitcoin volgens hem te moeilijk om te gebruiken. “Het is net als goudstaven in een kluis die nooit gebruikt worden, een soort bescherming voor als de hele wereld in elkaar stort.”

Thiel zet ‘zijn geld’ op bitcoin omdat die cryptomunt de grootste is. Hij houdt ook rekening met ethereum, de tweede grootste cryptocurrency.

Naar eigen zeggen is Thiel niet onder de indruk van de voorspelling dat de cryptomarkt een bubbel is die op ontploffen staat: “Alle weerstand die mensen hebben tegen bitcoin, is hetzelfde als mensen hadden tegen goud. Maar geld is een bubbel die nooit knapt en het bubbel-achtige aspect van geld kan toch vrij stabiel zijn.”

“Trump zal opnieuw winnen”

Thiel sprak zich ook uit over het feit dat hij als adviseur voor de Amerikaanse president Donald Trump werkt: “Ik dacht dat het steunen van Trump één van de minst controversiële dingen was die ik ooit heb gedaan.”

Thiel wijst op de populariteit van de president bij kiezers en zijn overwinning. Zijn politieke steun aan Trump is controversieel in Silicon Valley, dat eerder democratisch gericht is.

Hij voorspelt ook een overwinning voor Trump bij de verkiezingen van 2020: “Ik probeer hier niet over te speculeren. Maar ik denk dat hij herkozen wordt als hij zich weer in de strijd werpt.”

Gesponsorde artikelen