Trailer ‘Candyman’ jaagt je de stuipen op het lijf

De trailer van de horrorfilm Candyman is verschenen en die voorspelt weinig goeds. Voor de mensen in de film tenminste. De film zelf belooft er weer eentje te zijn met veel bloed, een angstaanjagende legende die herboren wordt en bijen. And last but nog least, een onheilspellende haak.

Horrorfans die graag een filmpje meepikken met bovennatuurlijke krachten en een slasher mogen alvast juni vastprikken in hun agenda. Dan komt Candyman namelijk uit in de Verenigde Staten. Candyman is het vervolg op de gelijknamige horrorklassieker uit 1992. Het is bovendien al de vierde film in de Candyman-franchise.

Spirituele opvolger

https://twitter.com/NiaDaCosta/status/1233130513084207104

Jordan Peele heeft de afgelopen jaren z’n ding gevonden in horror, met films als Get Out en Us, is nu de tijd voor een nieuw project aangebroken. Daaraan werkte hij samen met met regisseur Nia DaCosta. DaCosta maakte ook al Little Woods. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Yahya Abdul-Mateen II (Watchmen, Us) en Teyonah Parris (If Beale Street Could Talk). De film kent alvast een aantal gelijkenissen met de oorspronkelijke film. Zo keert Tony Todd terug naar zijn rol als de angstaanjagende Candyman.

Candyman is gebaseerd op het kortverhaal The Forbidden van Clive Barker en wordt een “spirituele opvolger” genoemd. De film brengt kunstenaar Anthony McCoy (Yahya Abdul-Mateen II) en zijn vriendin, galeriedirecteur Brianna Cartwright (Teyonah Parris) naar een luxe loftappartement in het woonproject Cabrini-Green. Fans van de oorspronkelijke film zullen deze omgeving zeker wel kennen, want ook de eerste film speelde zich daar af.

Candyman

Terwijl Anthony’s schilderscarrière op de rand van de afgrond balanceert, leert hij de gruwelijke aard van het ware verhaal achter Candyman kennen. De Candyman is een bovennatuurlijke moordenaar met een haak als hand die wordt opgeroepen wanneer zijn naam vijf keer in een spiegel wordt herhaald. Tijdens zijn onderzoek naar de akelige details over deze moordenaar, opent Anthony onbewust een deur naar een complex verleden waarbij hij zijn eigen geestelijke gezondheid in twijfel trekt …

Bekijk hier zelf de gruwelijke trailer van Candyman:

Fun fact

Voordat de trailer werd gelost, daagde producer en scenarioschrijver Jordan Peele Twitteraars uit om 5 keer #Candyman te tweeten. Kwestie van het lot wat te tarten dus, maar de durvers kregen in ruil wel een voorproefje van de trailer.

Eenmaal de Twitteraars hun opdracht hadden voltooid, kregen ze van “Candyman” een teaser van zes seconden te zien.

De teaser geeft de fans een glimp van de beruchte haak in een fluweelgevoerd koffertje, gevolgd door de haak die uit een mouw tevoorschijn komt. Hopelijk kregen de fans enkel de teaser te zien en niet iemand anders …

Meer
Lees meer...