Nieuwe true crime-reeks ‘Waar is Elke Wevers?’ binnenkort te zien op Eén

Vanaf maandag 6 maart komt VRT met een nieuwe true crime-reeks. Die reeks vertelt het verhaal van de vermiste Elke Wevers. Zij verdween in 2010 en is nog steeds niet terecht. In vier afleveringen horen we de familie, de onderzoekers en de advocaten in de zaak.

Op 9 december 2010 verdween de 32-jarige Elke Wevers en sindsdien ontbreekt elk spoor. Tot op vandaag blijft haar verdwijning een mysterie en tasten familie en speurders nog steeds in het duister. René Wevers, de vader van Elke, getuigt in de vierdelige true crime-reeks Waar is Elke Wevers?.

Elke Wevers

De laatste jaren zijn er heel wat true crime-series bijgekomen. Binnenkort komt daar ook op de zender Eén nog eentje bij. Vanaf 6 maart kan je namelijk vier dagen lang de docureeks Waar is Elke Wevers? bekijken. Die vertelt het verhaal van de verdwijning van Elke in 2010.

Elke verdween in haar woonplaats Neeroeteren. In de hele regio werden massaal zoekacties georganiseerd in bossen en langs kanalen. Het onderzoek nam in al die jaren ook een aantal verrassende wendingen die richting Zweden en Frankrijk hebben geleid.

Vier afleveringen

In vier afleveringen worden de verschillende sporen ontrafeld die de voorbije twaalf jaar zijn onderzocht door politie, familie en privédetectives. Dat deden de makers aan de hand van interviews met de vader van Elke, journaliste Nancy Vandebroek, Alain Remue van de Cel Vermiste Personen, advocaat Jef Vermassen, enzovoort.

De eerste aflevering focust vooral op de verdwijning, de tweede aflevering gaat over Elkes partner en zijn betrokkenheid, de derde neemt de kijker dan weer mee naar de Zweedse denkpiste. Uiteindelijk gaat de laatste aflevering over de piste waarvan privédetective Ben Zuidema en Elkes vader René het meest van overtuigd zijn: de loodgieter uit het appartementsgebouw.

Waar is Elke Wevers? is van maandag 6 maart tot en met donderdag 9 maart te zien op Eén en via VRT MAX.

Meer
Lees meer...