Trump bestempelt film ‘The Apprentice’ als “nep” en “klasseloos”


In het kort

  • De Trump-campagne heeft de film The Apprentice sterk afgekeurd.
  • Donald Trump heeft de film een “fake and classless movie” genoemd en twijfelt aan het recht om de titel The Apprentice te gebruiken.
  • Regisseur Ali Abbasi heeft aangeboden met Trump in discussie te gaan.

Donald Trump heeft zijn sterke afkeuring uitgesproken over de film The Apprentice, waarin de opkomst van Donald Trump als zakenman in onroerend goed in de jaren 70 en 80 wordt getoond. Met acteur Sebastian Stan in de hoofdrol als Trump, gaat het drama ook in op zijn relatie met advocaat Roy Cohn, gespeeld door Jeremy Strong.

Ondanks de over het algemeen gemengde kritieken van critici en een waardering van 79 procent op Rotten Tomatoes, heeft de film scherpe kritiek gekregen van de Trump-campagne. In mei dreigde woordvoerder Steven Cheung met juridische stappen en noemde de film “rotzooi” en “pure fictie die leugens sensationaliseert die al lang ontkracht zijn”. Trump zweeg aanvankelijk over de kwestie, maar sprak onlangs zijn afkeuring uit op Truth Social.

Reactie

Hij bestempelde de film als een “fake en klasseloos” en twijfelde aan hun recht om de titel The Apprentice te gebruiken. Trump beschuldigde de filmmakers van het maken van een “goedkope, lasterlijke en politiek walgelijke film”, bedoeld om zijn politieke beweging te schaden in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2024. Hij bekritiseerde ook het beeld dat de film schetst van zijn relatie met Ivana Trump.

Uitnodiging regisseur

Ook regisseur Ali Abbasi moest eraan geloven. Trump noemde hem talentloos, maar toch gelooft Abbasi erin dat Trump verrast zou kunnen zijn door de film, ondanks dat hij er een hekel aan heeft. Hij heeft aangeboden om de film voor Trump te vertonen en er daarna over te discussiëren.

Meer
Lees meer...