Turbo Cross met onder andere Average Rob is een gigantisch succes via livestream

Gisteren vond Diegem Cross plaats in, hoe kan het ook anders, Diegem. Hoewel daar normaal gezien ’s avonds maar plaats is voor twee wedstrijden, was dat deze editie toch niet het geval. Tussen de elite vrouwen en de elite mannen was er namelijk nog een categorie: de Turbo Cross. Dat initiatief komt van YouTuber Average Rob en werd een enorm succes.

Een YouTuber die meedoet aan een cross bij de elite mannen? Dat was het idee van Average Rob enkele weken geleden. Dat idee werd even later door administratieve omstandigheden geweigerd, waarna hij op zoek ging naar een nieuw plan. Even later werd de Turbo Cross het leven ingeroepen.

Op het eerste zicht leek het een gek plan, maar gisterenavond bewees de livestream dat er toch heel wat belangstelling voor was. De uitzending werd namelijk ongeveer even veel bekeken als een echte veldrit. Een nieuwe traditie lijkt dus geboren.

Average Rob & Arno The Kid

YouTuber Average Rob staat al langer bekend om zijn sportvideo’s. De laatste jaren gaat hij samen met zijn broer Arno The Kid in video’s vaak op zoek naar de topsporter in zichzelf en probeert hij verschillende disciplines uit. Zo ging hij al turnen met Nina Derwael, voetballen met Leandro Trossard en kunstschaatsen met Loena Hendrickx.

Maar ook fietsen is de broers al lang niet meer vreemd. Zo gingen ze samen met Remco Evenepoel al de baan op, moesten ze de discipline onder de knie krijgen voor de Iron Man én dook ook Mathieu Van der Poel al enkele keren op.

Turbo Cross

Het was dus geen grote verrassing toen de YouTuber liet weten graag te willen deelnemen aan een veldrit bij de elite mannen. Maar door administratieve redenen kon dat niet doorgaan. Als oplossing kwam Rob met de Turbo Cross, een korte wedstrijd die zou plaatsvinden tijdens de pauze tussen de vrouwen en mannen.

In die Turbo Cross namen 20 mensen het tegen elkaar op, waaronder Rob en Arno zelf, maar ook ex-voetballer Jelle Van Damme, YouTuber Acid, influencer Ender Scholtens, Bas Tietema van Tour de Tietema én ex-veldrijder en bondscoach Sven Vanthourenhout. Zij rijden slechts twee rondjes, maar wel op volle energie.

Enorm succes

Dat de belangstelling voor de Turbo Cross immens was, werd al snel duidelijk. De wedstrijd was namelijk live te volgen op een livestream van Sporza, maar door de vele kijkers viel die af en toe even weg. Uiteindelijk kwam het nieuws dat maar liefst 400.000 mensen naar de livestream van de Turbo Cross hebben gekeken. De kans is dan ook groot dat er hier een vervolg aan gebreid zal worden.

Bezieler Average Rob bedankte de kijkers en fans alvast via X. “400.000 live kijkers voor de Turbo Cross wtf. Merci allemaal om te kijken. Holy shit!”, schreef hij.

Meer
Lees meer...