Average Rob en Arno The Kid delen emotionele laatste Ironman-video

Na maanden voorbereiding hebben YouTuber Average Rob en diens broer Arno The Kid het gehaald. Vorige week zwommen, fietsten en liepen de twee de Ironman in Klagenfurt. Ze haalden allebei de finish en deelden verschillende emotionele posts op sociale media. Maar op dé video was het wachten tot deze week.

De langverwachte video van Average Rob en Arno The Kid is er. Daarin zien we hoe de broers hun Ironman tot een goed einde brengen. En of het avontuur van de twee leefde, want de video is op één dag tijd al bijna een half miljoen keer bekeken.

Ironman

Vijf maanden geleden postte Robert Van Impe (31) aka Average Rob de video ‘Starting the Biggest Challenge of my Lifeop zijn YouTube-account. Daarin legde hij uit dat hij en zijn broer Arno (24) binnen enkele maanden een Ironman wilden volbrengen. Dat is 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen.

In de eerste, tweede en derde video van de reeks zagen we hoe het duo zich probeerde voor te bereiden op de grote uitdaging. Daarbij kregen ze hulp van Luc Van Lierde en Frederik Van Lierde – ook wel nonkel Fré genoemd door de broers – die elk al hun strepen hebben verdiend in de Ironman-wereld. Tijdens de voorbereidingen kwamen Rob en Arno zichzelf vaak tegen en kregen ze zelfs te maken met blessures.

Finish

Op 19 juni was het dan eindelijk zover. In Kärnten-Klagenfurt waagden de twee zich uiteindelijk aan de Ironman, een missie die ze allebei uiteindelijk ook volbrachten. Rob deed dat in 12 uur, 26 minuten en 19 seconden. Zijn broer Arno The Kid deed er 15 uur, 39 minuten en 46 seconden over.

Na de finish was het voor de nieuwsgierigen vooral wachten op de eerstvolgende video in de reeks. Die kwam er uiteindelijk op woensdag en werd op één dag al 456.000 keer bekeken. “Merci om allemaal te kijken, wtf”, valt er zelfs te lezen op de Twitter van Average Rob. Of de twee in de toekomst nog dergelijke gekke challenges tot een goed einde zullen brengen, valt af te wachten.

Bekijk de laatste video uit de reeks hier:

Meer
Lees meer...