‘De Slimste Mens ter Wereld’: Wie is Average Rob en waar kan je hem van kennen?

Gisteren moesten we in De Slimste Mens ter Wereld afscheid nemen van Rode Duivel Toby Alderweireld. Maar er staat al een waardige opvolger klaar. Robert Van Impe aka Average Rob is namelijk de nieuwkomer van de dag. Je kan hem kennen van YouTube, maar je kan hem ook kennen van de radio of als MC bij Omdat Het Kan Soundsystem. Dit is waar je Average Rob allemaal van kan kennen.

Vanavond krijgen Maureen Vanherberghen en Fien Germijns in De Slimste Mens ter Wereld het gezelschap van Average Rob. Deze creatieve duizendpoot is bekend tot ver buiten onze landsgrenzen. Dit is waar je hem van kan kennen.

Average Rob

Robert Van Impe is de zoon van een Franstalige moeder en een Nederlandstalige vader, waardoor hij perfect tweetalig is. In 2015 begon hij met het maken van humoristische posts onder het alter ego Average Rob. De foto’s waarin hij zichzelf bij celebrities fotoshopte werden wereldwijd opgepikt, waardoor Average Rob in de bekendheid werd gebombardeerd. In 2016 ging hij aan de slag bij HUMO, eerst als jobstudent. Hij maakte filmpjes voor het weekblad, en door het enorme succes van die video’s werd hij al snel vast aangenomen bij HUMO als reporter op festivals.

Daarnaast werkte Average Rob ook nog steeds aan z’n eigen filmpjes. Hij maakt die in het Nederlands én het Engels omdat hij nog steeds een grote internationale fanbase heeft. Sinds 2018 maakt Average Rob ook deel uit van Omdat Het Kan Soundsystem. Daarbij zorgt hij er als MC voor dat het elke dj-set een groot feest wordt. Omdat Het Kan Soundsystem was al te zien op de grote festivals in ons land en zal dit najaar ook aanwezig zijn bij de Studio 100 SingAlong in het Sportpaleis.

Average Rob bracht in 2021 ook het nummer Zaddy uit. Het ging om een samenwerking met DJ Lost Frequencies die ontstond uit het wilde idee om een hit te maken in amper twee uur tijd. De videoclip werd ondertussen al meer dan een miljoen keer bekeken. Ook in 2021 bracht Rob zijn eigen pils op de markt. Het bier kreeg de naam Tout Bien. Binnenkort zal Average Rob ook te zien zijn in het nieuwe Play4-programma De Expeditie: Groenland.

Iron-Man

Sinds 2018 heeft Average Rob ook een YouTubekanaal samen met zijn broer Arno (Arno The Kid). Daar probeert het duo verschillende extreme sporten uit. Het hoogtepunt daarvan kwam deze zomer. Robert en Arno trainden acht maanden lang voor de Iron-Man.

Op 18 juni 2023 was het eindelijk zover en stonden de broers aan de start van de Iron-Man in Klagenfurt. Robert finishte in 12 uur, 26 minuten en 19 seconden. Zijn broer Arno deed er 15 uur, 39 minuten en 46 seconden over.

Bekijk de video van de Iron-Man hier:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...