Babypanda’s in Pairi Daiza: persconferentie naar de kl*ten (letterlijk)

Persconferentie pandababy
VRT

Gisterenavond zijn in dierenpark Pairi Daiza twee reuzenpanda’s geboren. Dat kondigde de dierentuin vanmorgen trots aan. En die persconferentie verliep … niet zoals gepland.

In dierenpark Pairi Daiza zijn gisteren twee reuzenpandababy’s geboren. Die kwamen onverwacht en het park is dan ook heel trots op haar nieuwe dieren. De baby’s werden tijdens een persconferentie aan de wereld voorgesteld, maar dat verliep niet zonder slag of stoot.

Beelden naar de kl*ten

Eric Domb, de directeur van het park, gaf maar al te graag uitleg aan de aanwezige journalisten. Hij was duidelijk erg trots en kon dan ook maar moeilijk stilstaan. Toen ie dat wel deed, stond hij nét iets te veel naar links en blokkeerde zo de beelden van de panda’s die achter hem geprojecteerd moesten worden. Dat leverde deze – als dat zelfs kon – nóg betere beelden op.

Persconferentie pandababy
VRT

Verstoten

Het park moet er wel rekening houden dat de moeder een van de twee panda’s kan verstoten. Dat gebeurt namelijk vaker bij reuzenpanda’s. De moeder heeft meestal maar tijd voor een van de twee baby’s. Pairi Daiza zal dus goed in de gaten moeten houden of dat gebeurt. Volgens het park zelf zijn beide babypanda’s gezond en wel.

Kwetsbare dierensoort

Babypanda’s worden niet zo snel geboren in gevangenschap. Dat het park op zo’n relatief korte tijd twee pandageboortes heeft, is dus wel opmerkelijk. De reuzenpanda is nog altijd een bedreigde diersoort. In het wild zijn er nog maar ongeveer 2.000 panda’s te vinden. Elke geboorte is dus cruciaal. Volgens het park is het nog altijd belangrijk dat hun panda’s opnieuw in het wild terechtkomen. “Van de elf panda’s die we in het wild hebben losgelaten zijn er nog negen in leven” zo vertelt de woordvoerder van het dierenpark aan Het Nieuwsblad.

Tijdens de persconferentie vanmorgen maakte Pairi Daiza bekend dat het om een jongen en een meisje gaat. Als je de beelden ziet, dan kan je wel even in paniek zijn, want het lijkt alsof de moeder haar kinderen opeet, maar geen paniek, dat gebeurt dus niet!

Gesponsorde artikelen