Tweede ‘Love Island’-koppel van 2020 uit elkaar

Love Island leek dit jaar een succes, met vier koppels die samen naar huis gingen. Maar nadat we eerst al te weten kwamen dat Feline en Giuliano een punt zetten achter hun relatie, komt nu het nieuws dat ook het tweede koppel uit elkaar is.

Het zijn tragische tijden voor de koppels van Love Island, want in korte tijd maakten ondertussen al vier koppels bekend dat ze een punt zetten achter hun relatie. De twee overblijvende koppels van seizoen 1, winnaars Aleksandra en Denzel en Rowéna en Stenn, maar ook Feline en Giuliano uit het tweede seizoen beslisten uit elkaar te gaan. En nu is er nog een vierde koppel dat met slecht nieuws komt: Mattheüs en Jaimy.

Mattheüs en Jaimy

Mattheüs Jaimy Love Island
VIJF

Mattheüs kende, op Remco na dan misschien, het meest interessante verloop van Love Island. In de eerste weken leken hij en Raphaëlla een perfecte match, maar na een weekje Casa Amor keerde hij terug met een nieuwe vlam, yoga-instructrice Jaimy. Raphaëlla besliste toen zelf om de villa te verlaten.

Mattheüs en Jaimy bleven de rest van het seizoen een koppel en gingen ook samen naar huis. Maar nu maken ze bekend dat ze een einde hebben gemaakt aan hun prille relatie.

“Velen dachten dat onze relatie niet zou werken”

Mattheüs maakte het nieuws bekend in een video op YouTube. Het is de eerste video op zijn nieuwe YouTube-account, waar hij in de toekomst nog meer video’s zal delen. “Ik ga jullie vandaag vertellen hoe het nu zit tussen Jaimy en mij”, zo klinkt het. “Ik heb lang getwijfeld of ik dit al dan niet zou doen. Maar aangezien ik de laatste tijd zoveel vragen daarover krijg, heb ik besloten om in deze video alles duidelijk te maken.”

“Ik heb heel veel gelezen en gehoord en ook meegekregen dat deze relatie niet zou werken. Ja, ikzelf heb er nooit aan getwijfeld en ik wilde ook het tegendeel bewijzen aan iedereen. Nooit heb ik mij iets aangetrokken van de reacties en de meningen van anderen. Ik ben gewoon altijd mijn gevoel blijven volgen. En dat wil niet zeggen dat mijn gevoel altijd juist is, maar als het op dat moment juist aanvoelt dan gaat niets of niemand daar verandering in brengen.”

“Het klinkt misschien ook gek dat we zo snel een koppel werden, maar als je 24/7 tijd samen doorbrengt dan ga je automatisch veel sneller een band creëren. Je zou het eigenlijk zelf moeten meemaken om het te begrijpen. Hoe meer tijd ik met haar doorbracht daar hoe meer ik naar haar toegroeide.”

Verschillende levensstijlen

Maar dan komt Mattheüs to the point. “Tussen mij en Jaimy is het helaas niet verlopen zoals we hoopten. We hebben ons best gedaan om dit te laten werken, maar uiteindelijk hebben we samen besloten om hier een punt achter te zetten.”

Jaimy Mattheüs Instagram
Instagram @jaimyf_

Hij geeft ook de reden van de breuk mee, die dus voor alle duidelijkheid niets te maken heeft met een derde in het spel. “De reden hierachter is dat we toch gemerkt hebben dat onze levensstijlen iets te veel verschillen. En dit heeft niets te maken met afstand of leeftijd. Het komt erop neer dat we elkaar niet kunnen geven wat we willen. Net zoals in de meeste relaties hebben ook wij onze ups en downs gehad. En bij ons waren de downs de doorslag. Ik had het ook liever anders gezien. Maar het is nu eenmaal zo. Ik wil Jaimy heel hard bedanken voor deze onvergetelijke tijd. Ik gun haar heel veel liefde en geluk.”

Ook Jaimy bevestigt de breuk via Instagram. “Lieve mensen, Mattheüs en ik zijn uit elkaar”, zo klinkt het bij een foto vanop Love Island. “Het is een bewuste keuze van ons beiden. Ik kijk terug op een geweldig avontuur samen, zonder elkaar was het namelijk nooit zo mooi geweest. Ik ben trots dat we dit samen hebben gedaan.”

Gianni en Eilish en winnaars Mert en Joan zijn voorlopig wel nog samen.

Meer
Lees meer...