‘Twilight’-reboot ‘Midnight Sun’ officieel in productie bij Netflix

De Twilight-franchise komt binnenkort terug. Netflix werkt namelijk aan een animatieserie die gebaseerd is op het boek Midnight Sun. Dat vertelt het gekende verhaal vanuit het perspectief van Edward Cullen.

We weten nu al zo’n anderhalf jaar dat Lionsgate werkt aan een nieuwe reeks rond Twilight. In maart kwam daarover het verrassende nieuwe dat het zou gaan om een animatiereeks.

Midnight Sun

En nu is er nog meer nieuws bekendgemaakt. Netflix heeft het project namelijk binnengehaald en kwam dan ook met een update. De animatiereeks is gebaseerd op het boek Midnight Sun. Dat boek is een companion novel bij de Twilight-boekenserie. Het behandelt dezelfde gebeurtenissen die je ook in het eerste boek kan lezen, maar vertelt die vanuit het standpunt van Edward Cullen in plaats van Bella Swan.

Het boek kwam uit in 2020 en volgde dus pas enkele jaren na de enorme hype rond de eerste boeken – en bijhorende films – van schrijfster Stephenie Meyer. Fans waren toen al lang aan het wachten op dit nieuwe boek, want Meyer schreef er twaalf jaar aan. Het verkocht dan ook maar liefst één miljoen exemplaren in de eerste week.

Nog geen releasedatum

Netflix heeft Sinead Daly aangesteld als scenarist. Zij werkte in het verleden al voor onder andere Tell Me Lies, The Walking Dead: World Beyond, Raised by Wolves en The Get Down. Stephenie Meyer is als producer bij het project betrokken, net als Meghan Hibbett, Wyck Godfrey, Marty Bowen, Erik Feig en Samie Kim Falvey.

Wanneer deze nieuwe reeks te zien zal zijn, is nog niet geweten.

Meer
Lees meer...